Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a spus, joi, că speră ca proprietarul apartamentului din care s-ar fi proiectat mesaje luminoase pe turnul BRD în timpul manifestaţiilor din Piaţa Victoriei să se prezinte la secţia de poliţie pentru declaraţii în urma invitaţiei primite la uşă de la agenţii de serviciu, el precizând că procedura de a da curs fiecărei reclamaţii trebuie respectată şi că persoana respectivă nu va fi amendată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aşa este procedura, noi trebuie să dăm curs fiecărei reclamaţii. Dacă nu dăm curs reclamaţiei, intrăm la abuz în serviciu. Am vorbit destul în ultimele zile despre abuz în serviciu. Sper să vină. Dacă vine, nu va plăti nicio amendă, nimic. Cetăţeanul a reclamat că este deranjat de acele lumini care îi afectau şederea în apartament", a declarat Tudorache, joi, la Comandamentul de iarnă convocat la Primăria Capitalei.

Poliţia Locală a Sectorului 1 l-a chemat la secţie, pentru declaraţii, pe proprietarul apartamentului din care ar fi fost proiectate mesaje laser pe clădirile din zona Pieţei Victoriei, inclusiv pe turnul BRD, în timpul protestelor din ultima săptămână, reprezentanţi ai instituţiei declarând, miercuri, pentru News.ro, că această invitaţie vine ca urmare a unei plângeri făcute de un locuitor din zonă.

Proprietarul apartamentului din care s-ar fi proiectat mesaje luminoase pe turnul BRD în timpul protestelor din Piaţa Victoriei a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, o poză cu invitaţia lăsată de agenţii de poliţie la uşă, scrisă pe numele "Proprietarului", în care i se cerea să se prezinte la secţia de poliţie.     

Mesajele video de pe blocurile din Piaţa Victoriei în timpul protestelor de stradă au fost proiectate de mai mulţi tineri. ”Noaptea ca hoţii”, ”#demisia”, ”#rezist”, ”Batman is here”, ”RO MÂNIA”, ”OUG 13/2017 The File is Corrupted”, ”Anulaţi”, ”Co-Lectiv”, ”Existăm Rezistăm”, ”#Văvedem” sunt câteva dintre mesajele care au rulat pe faţadele blocurilor din piaţa Guvernului.   

O parte dintre ele au fost proiectate de firma Aural Eye, care, de altfel, a scris pe Facebook, miercuri, că nu a primit încă amendă.

”Noi suntem bine, nu am primit nici o amendă, mulţumim pentru grija purtată. Asta pentru că nu am încălcat legea. În afară de noi au fost mai mulţi oameni care au adus lasere în Piaţă. Unul dintre ei a primit o citaţie de la Poliţia Locală. Nu este vorba de Poliţia Naţională sau Jandarmerie, ci de Poliţia Primăriei Sectorului 1. Motivul invocat este că unul dintre vecini ar fi fost deranjat de reflexia laserului din clădirea BRD la el în casă. Remember #Securitate?”, au transmis susţinătorilor Aural Eye pe Facebook. 

Proiecţiile au fost realizate cu ajutorul unui proiector video de peste 6.000 de lumeni, un calculator cu player video sau soft de visuals (filmele sunt .mp4) şi un generator (în funcţie de cât consumă proiectorul + calculatorul). 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.