Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au amendat, sâmbătă, pentru diverse nereguli, trei unităţi tip fast-food din sectorul 2 al Capitalei, aflate în zona restaurantului de unde ar fi mâncat shaorma copilul de trei ani mort la Spitalul Matei Balş. De asemenea, comisarii au retras zece kilograme de produse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarii ANPC care au mers în control la restaurantul fast-food de pe Şoseaua Vergului de unde băieţelul care a murit şi părinţii lui au consumat shaorma au verificat mai multe unităţi de alimentaţie din zonă şi au aplicat trei amenzi în valoare totală de 16.000 de lei.

Sancţiunile au fost date pentru nereguli legate de informarea consumatorilor privind utilizarea de ingrediente alergene, produse preparate din produse decongelate, lipsa gramajelor indicate per porţie, schimbarea stării termice a unor materii prime, sau depozitarea în spaţiu de congelare a sortimentului doner pui, prelucrat termic, dar scos din consum şi pentru care nu s-a putut justifica data preparării sau motivul scoaterii din consum. 

De asemenea, a fost oprită de la preparare şi consum o cantitate totală de 10 kilograme de produse - doner pui sau mozzarella pentru pizza.

Vineri seară comisarii din Bucureşti au fost în control la restaurantul fast-food de pe Şoseaua Vergului, de unde băieţelul care a murit şi părinţii lui au consumat shaorma, însă acesta era închis. Controlul ANPC s-a repetat şi sâmbătă, însă restaurantul era în continuare închis. 

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, declara pentru News.ro că instituţia  nu a primit nicio sesizare nici de la părinţii băieţelului, nici de la alţi clienţi în ultima săptămână cu privire la faptul că s-ar fi simţit rău după ce au consumat produse fast-food de la acel restaurant. 

Parchetul Tribunalului Bucureşti a declanşat o anchetă în cazul unui copil de trei ani care a murit la spital, acolo unde au ajuns şi părinţii lui, după ce ar fi mâncat shaorma de la un fast-food din Capitală. Procurorii spun că există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul este considerat unul medico-legal. 

Potrivit Pachetului, părinţii au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, dar nu a fost necesară internarea în spital, iar în prezent starea lor s-a ameliorat.

"Distinct de sesizarea penală, au fost sesizate şi alte instituţii publice cu atribuţii în ceea ce priveşte controlul calităţii produselor alimentare”, preciza Parchetul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.