Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, care are atribuţii de prefect, a solicitat, marţi, ca fiecare unitate de învăţământ din Timişoara să decidă, în cadrul Consiliului de Administraţie, dacă va trece la cursuri online, din cauza temperaturilor scăzute din clase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La 16°C în locuinţe, în spitale sau şcoli e clar că suntem în faţa unui eşec de proporţii al administraţiei oraşului. Se impune ca în fiecare unitate de învăţământ să aibă loc o şedinţă de urgenţă a Consiliului de Administraţie pentru a analiza oportunitatea trecerii cursurilor în online. Atrag atenţia că temperatura scăzută trebuie raportată la regula aerisirii claselor în fiecare pauză”, a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, subprefectul Ovidiu Drăgănescu. 

Acesta afirmă că decidenţii din Primăria Timişoara ”vor trebui să răspundă public de modul cum au pregătit sezonul rece, de neglijarea asigurării unui serviciu public de primă necesitate, de starea deplorabilă în care se află cetăţenii şi instituţiile abonate la Colterm”.   
Elevii de la Colegiul ”Henri Coandă” şi cei de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara urmează cursurile online, din cauza frigului din clase. Colterm furnizează agent termic la temperaturi scăzute din cauza datoriilor pe care le are la furnizori. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş au declarat că sunt semnale că şi în alte şcoli din Timişoara sunt probleme cu încălzirea.

De mai bine de o săptămâna, Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale ajunge la 12-16 grade, în condiţiile în care, marţi dimineaţă, la Timişoara erau -10 grade afară. 

Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi. 

Guvernul a alocat săptămâna trecută încă un ajutor financiar pentru Primăria Timişoara, că să sprijine sistemul de încălzire. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.