Starea celor trei mineri răniţi în explozia de la Uricani este stabilă, ei fiind evaluaţi, toaletaţi, pansaţi, dar şi intubaţi. Unuia dintre ei i se va face o bronhoscopie pentru evaluarea stării plămânilor şi căilor respiratorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat pentru News.ro că cei trei mineri răniţi în explozia de la Mina Uricani de luni au fost evaluaţi de medici.

”Cei doi mineri aflaţi la Spitalul de Arşi au fost evaluaţi. Unul avea arsură pe 40 la sută din suprafaţa corpului, iar al doilea pe zece la sută. Cei doi au fost toaletaţi, pansaţi, dar şi intubaţi, iar starea lor este stabilă. Azi (marţi- n.r.) colegii de acolo au spus că vor să facă o intervenţie de reconstrucţie a mâinilor la cel cu arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului. Ambii au arsură pe căile respiratorii, ceea ce e mai grav”, a declarat Oana Grigore.

Potrivit sursei citate şi cel de-al treilea miner ar putea avea probleme pe căile respiratorii.

”Despre cel de-al treilea mineri, cel aflat la Spitalul Bagdasar- Arseni - s-a spus iniţial că este mai bine, acum colegii îi fac o bronhoscopie să îi verifice starea plămânilor şi a căilor respiratorii. L-au evaluat şi pe el, l-au toaletat, i-au bandajat rănile şi este şi el stabil. Era şi el intubat”, a declarat Oana Grigore.

O explozie puternică a avut loc, luni dimineaţă, în Mina Uricani. Cauza probabilă este o aprindere de metan. În urma exploziei trei mineri au fost răniţi, iar unul a fost decedat. Cei trei răniţi au fost transportaţi la spitale din Bucureşti cu un elicopter, după ce starea lor de sănătate a fost evaluată de medicii de la Spitalul din Petroşani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.