Cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei ar putea primi bani în plus la rectificarea bugetului municipalităţii, acestea urmând să trimită, până la sfârşitul săptămânii viitoare, proiectele urgente pentru care au nevoie de finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerii celor 19 spitale i-au spus primarului general Gabriela Firea, într-o întâlnire la sediul Primăriei Capitalei, care sunt problemele cu care se confruntă, în urma discuţiilor stabilindu-se ca fiecare unitate sanitară să transmită, până la sfârşitul săptămânii viitoare, proiectele urgente, pentru a putea fi cuprinse în proiectul de rectificarea bugetară care va fi pus pe ordinea de zi a următoarei şedinte a CGMB din octombrie.

"Vreau să vă asigur de tot sprijinul meu şi al noii echipe de la Administraţia Spitalelor, care va susţine proiectele importante pe care le propuneţi. Şi mă refer aici la consolidări, la dezvoltarea fie a unor noi corpuri de clădire acolo unde este necesar, fie a unor noi secţii sau la  fonduri pentru dotări cu echipamente moderne. În acest sens, vă reamintesc că Primăria Capitalei, prin ASSMB, este în măsură să implementeze hotărârea de Consiliu prin care au fost alocate 130 de milioane de lei pentru echipamente de ultimă generaţie. Subliniez că bugetul pentru anul 2017 va reflecta dorinţa noastră de a investi în spitale", le-a spus primarul Gabriela Firea managerilor de spitale.

În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre situaţia Spitalului Gomoiu, unde în următoarele săptămâni ar urma să fie pus în funcţiune noul ambulatoriu. Reprezentanţii municipalitatea au arătat că, în ceea ce priveşte noul spital, în prezent construcţia este realizată 80 la sută, însă lucrările sunt sistate din cauza faptului că între constructor, consultant şi beneficiar au avut loc discutii cu privire la conţinutul contractului şi o serie de obiecţiuni arătate în corespondenţa dintre ASSMB, consultant (Asocierea AECOM Ingenieria SRL& TECNIC Consulting Engineering Romania SRL) şi constructor (Asocierea Compagnie  d'Enterprises CFE SA/CFE Contracting and Engineering/SLRL Atelier d'Architecture Christian Tanascaux & Alsa Imed SRL). 

"La această dată se depun eforturi în vederea concilierii dintre cele trei părţi, pentru deblocarea situaţiei. În cadrul acestor discuţii se va fixa şi un nou termen de finalizare a lucrărilor. Menţionăm că nu s-au depasit costurile iniţiale stabilite prin contract. În perioada imediat următoare se va stabili structura organizatorică a noului spital, analizându-se posibilitatea creării unui compartiment de primiri urgenţe”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Despre ambulatoriul de la Spitalul Foişor, care reprezintă o investiţie importantă având în vedere prezenţa zilnică a  peste 100 de pacienţi la camera de gardă, reprezentanţii municipalităţii au spus că acesta va fi construit cu fonduri de la bugetul local. 

Un alt proiect despre care s-a discutat în întâlnire a fost extinderea Spitalului Filantropia, prin construirea unui nou corp de clădire care să fie conectat la clădirea existentă printr-o pasarelă. Managerul Spitalului Filantropia a arătat că oportunitatea acestei propuneri este justificată de numărul tot mai mare de solicitări venite din partea pacienţilor, dar şi  de numărul suficient de personal medical tânar,  ultracalificat la centre medicale universitare din Europa, precum Londra şi Paris, de care dispune în acest moment spitalul.

În ce priveşte Spitalul "Sfânta Maria”, primarul Capitalei l-a asigurat pe manager că va face toate demersurile pentru ca departamentul specializat în transplant pulmonar nou înfiinţat în cadrul acestei unităţi medicale şi acreditat de Agenţia Naţională de Transplant să poată funcţiona, arătând că în prezent acesta este în curs de avizare.

În cadrul discuţiilor s-a mai stabilit ca la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia" să fie disponibilizate fondurile necesare pentru înfiinţarea unei camere de izolare la standarde europene, destinate pacienţilor cu afectiuni neuropsihice care necesită tratamente speciale. 

Totodată, se vor aloca fonduri şi pentru Spitalul de Boli Cronice "Sfântul Luca", în vederea construirii unui bazin de înot destinat recuperării pacienţilor. 

În perioada următoare, primarul general al Capitalei va face o vizită la spitalele aflate în subordinea municipalităţii. 

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în 21 septembrie, suplimentarea bugetului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) cu 130 de milioane de lei la credite de angajament şi cu 15 milioane de lei la credite bugetare.

Primarul Capitalei spunea atunci că aceste sume vor fi folosite pentru dotarea spitalelor cu aparatură medicală şi preciza că sumele necesare pentru aparatura medicală au fost luate de pe SEAP.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti este condusă, din 5 iulie, de Emanuel Gabriel Botnariu, care a fost numit în funcţie pentru o perioadă de şase luni, după ce Virgil Păunescu a demisiojnat, la scurt timp după alegerile locale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.