Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi seară, că se are în vedere un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii pentru ca orele să se poată desfăşura cu prezenţă fizică. Decizia finală va fi anunţată în cursul zilei de vineri. Sorin Cîmpeanu a precizat că 54% dintre şcolile şi grădiniţele din România aveau, vineri, rată de vaccinare de peste 60%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Conform raportărilor de vineri privind rata de vaccinare în şcolile şi grădiniţele din România, peste 60 se încadrează 54% dintre şcolile şi grădiniţele din România”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu. 

Potrivit acestuia, vor rămâne în vigoare toate regulile de până acum: la apariţia unui caz într-o clasă se suspendă cursurile la clasa respectivă, iar la apariţia de cazuri în mai mult de jumătate dintre clasele din şcoală se suspendă cursurile în întreaga unitate. 

”În paralel, dacă o şcoală, chiar dacă are rată de vaccinare mai mare, dar are motive pentru care consideră că nu poate asigura protecţia sanitară poate solicita trecerea în online şi Inspectoratul Şcolar va aproba”, a mai declarat ministrul. 

 Acesta a mai afirmat şi că în curând vor ajunge în şcoli testele rapide pe bază de salivă, copiii şi angajaţii din sistem urmând a fi testaţi de două ori pe săptămână.   

ŞTIRE INITIALĂ: ”Conform discuţiilor de pana acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezenta fizică”, a declarat, joi seară, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.  

Acesta a precizat că decizia finală se va anunţa vineri, la ora 10.00, la sediul Ministerului Educaţiei.  

Recent, MInisterul Educaţiei a cerut tuturor unităţilor de învăţământ din ţară să anunţe pe site-urile proprii sau pe cele ale inspectoratelor şcolare rata de vaccinare. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că vacanţa elevilor care se încheie luni nu va fi prelungită.  

”Începând de luni, acolo unde condiţiile sanitare şi epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la şcoală. Acest lucru este valabil pentru grădiniţe, pentru şcoli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona cu prezenţă fizică, şi anume gradul de vaccinare al personalului şcolii. Experţii, specialiştii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta şi mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a anunţat şeful statului.  

Elevii au intrat două săptămâni în vacanţă pentru a reduce răspândirea pandemiei, în ultima perioadă numărul de îmbolnăviri fiind în scădere.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.