Unităţile de învăţământ din Dolj şi Teleorman vor fi închise vineri, din cauza vremii, cele două judeţe aflându-se sub avertizări de ninsoare, vânt puternic şi viscol începând de joi după-amiază. Până la această oră, au luat decizia de suspendare a cursurilor, vineri, din cauza avertizărilor de vreme severă, autorităţile din Capitală şi din judeţele Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Olt, Giurgiu şi Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară, iar una dintre măsurile luate a fost suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ, pentru ziua de vineri..

De asemenea, vor fi duse la spitale şi la centrele de dializă, începând de joi seară, 30 de persoane care necesită dializă, dar şi femeile însărcinate aflate în ultimul trimestru de sarcină. Autorităţile spun că vor interveni şi pentru preluarea şi transportul persoanelor fără adăpost la centrele amenajate în acest scop.

Alte măsuri dispuse în cadrul CJSU vizează instituirea serviciului de permanenţă la sediul primăriilor, menţinerea unei legături permanente cu operatorii de distribuţie a energiei electrice pentru ca echipele de intervenţie să acţioneze operativ în cazul producerii de avarii la reţelele electrice, identificarea persoanelor care locuiesc în spaţii fără încălzire şi cazarea acestora în spaţii încălzite.

De asemenea, pentru prevenirea riscului de producere a inundaţiilor, Sistemul de Gospodărire al Apelor Teleorman va monitoriza cotele pe Dunărea şi va transmite informaţiile la dispeceratul ISU din şase în şase ore, asigurând totodată şi rezervele materiale pentru consolidarea sau supraînălţarea digurilor de apărare.

Şi autorităţile din Dolj au decis, joi, ca şcolile din acest judeţ să fie închise vineri.

Până joi, la această oră, au luat decizia de suspendare a cursurilor, vineri, din cauza avertizărilor de vreme severă, şi autorităţile din judeţele Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Olt, Giurgiu şi Prahova. De asemenea, vineri şcolile vor fi închise în Capitală.

O avertizare cod galben de ger, ninsori şi polei, care vizează, total sau parţial, 17 judeţe, va intra în vigoare joi, la ora 15.00. De joi de la ora 23.00, 14 judeţe şi Capitala vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.