Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, vineri, că şeful Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Dumitru Hobeanu, s-a aflat în conflict de interese administrativ după ce a încheiat, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei Relaţii Contractuale a CAS Vâlcea, un contract de furnizare de servicii medicale cu cabinetul individual al soţiei sale, care a încasat astfel venituri de aproape 160.000 de lei. În august, ANI mai constatase că Dumitru Hobeanu s-a aflat în incompatibilitate în perioada 25 ianuarie - 4 martie 2013 şi în perioada 2011 - 2012.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Hobeanu Dumitru, preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei Relaţii Contractuale din cadrul CAS Vâlcea, a semnat un contract de furnizare servicii medicale, încheiat între CAS Vâlcea şi CMI Hobeanu Maria, cabinet al cărui medic titular este soţia sa. Pentru serviciile medicale prestate în baza acestui contract CMI. Hobeanu Maria a încasat de la  CAS Vâlcea venituri în cuantum de 158.536,6 lei", anunţă ANI.

Inspectorii de integritate mai arată că, în calitate de preşedinte-director general al CAS Vâlcea, Dumitru Hobeanu a aprobat Raportul de control emis de CAS Vâlcea ca urmare a acţiunii de control efectuate la CMI Hobeanu Maria.

ANI constată astfel că Dumitru Hobeanu a încălcat dispoziţiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea 161/2003 şi dispoziţiile art. 310, alin. (2) din Legea 95/2006.

În 3 august, ANI mai constatase că Dumitru Hobeanu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 ianuarie - 4 martie 2013 întrucât, simultan cu deţinerea funcţiei publice, a desfăşurat şi activitatea remunerată de evaluator al Spitalului Orãşenesc Târgu Bujor (în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor - CoNAS), realizând astfel venituri plătite de CoNAS în cuantum de 10.021 lei.

Tot în 3 august ANI a constatat că Dumitru Hobeanu s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada 2011 - 2012, întrucât, simultan cu deţinerea funcţiei publice, a exercitat şi funcţii (agent de promovare si consultant) în alte domenii de activitate din sectorul privat care au avut legăturã directã sau indirectã cu atribuţiile funcţiei publice deţinute în aceeaşi perioadã, realizând venituri în cuantum de 4.285,12 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.