Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi a fost redeschisă luni, după aproape opt luni în care au fost făcute lucrări de igienizare, reabilitare şi modernizare, controalele făcute Direcţia de Sănătate Publică şi de Inspecţia Sanitară arătând că toate problemele care au dus la închiderea secţiei, în iulie 2016, au fost remediate, au declarat pentru News.ro oficiali ai unităţii sanitare, care au precizat că primul pacient va fi adus de la Baia Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit surselor citate, în urma controalelor făcute de epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi de specialişti de la Inspecţia Sanitară, s-a dat aviz pentru redeschiderea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Echipele de control au verificat noua structură creată în spital în urma lucrărilor de reabilitare şi modernizare, dar şi dacă sunt funcţionale circuitele, fiind făcute teste pe probe luate de pe toate suprafeţele, precum şi de pe instrumentar, care au arătat că sterilizarea şi dezinfecţia au fost făcute corect şi că problemele care au dus în urmă cu opt luni la închiderea secţiei au fost remediate.

Oficialii Spitalului de Arşi au precizat, pentru News.ro, că după redeschiderea secţiei a fost dat avizul pentru a fi adus primul pacient, de la Baia Mare.

Secţia ATI are cinci saloane, cu un loc în fiecare salon, instalaţie de climatizare şi ventilaţie specială şi aparat de sterilizare a mâinilor, orice persoană fiind obligată să îl folosească pentru a se deschide uşile salonului. De asemenea, au fost montate uşi glisante, cu senzor, la intrarea în saloane şi o staţie centrală de monitorizare a fiecărui salon.

Ultimele controale au fost făcute după ce Gazeta Sporturilor a scris, în ianuarie, că Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală este contaminată în continuare, pentru că nu a fost făcută nicio dezinfecţie a pereţilor înaintea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, iar potrivit unor analize de laborator făcute în toamnă, în pereţi există în continuare bacterii şi ciuperci.

Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie 2016, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, iar lucrările au început în luna septembrie şi au fost finanţate de Primăria Sectorului 1. Ministerul Sănătăţii preciza atunci că măsurile pe care trebuie să le ia spitalul sunt: igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare.

Măsurile au fost luate atunci după ce Gazeta Sporturilor a publicat mai multe materiale care au vizat Spitalul de Arşi. Într-unul dintre ele a fost vorba despre o femeie de 68 de ani care a murit la câteva zile după ce i s-a administrat o transfuzie cu altă grupă de sânge, iar în alt caz, un bărbat de 77 de ani, cu arsuri, a murit la câteva zile după ce medicul anestezist Camelia Roiu din acest spital i-a filmat larvele din zona urechilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.