Şapte persoane sunt cercetate, sub control judiciar, pentru înşelăciune, după ce ar fi efectuat, de pe 10 cartele telefonice, convorbiri de aproape 20.000 de minute, din Malawi şi Africa de Sud, în doar două zile. Prejudiciul creat, prin trafic artificial, companiei de telefonie de la care suspecţii au cumpărat cartelele este de circa 58.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte persoane au fost puse sub control judiciar într-un dosar de înşelăciune cu cartele telefonice, anunţă Poliţia Capitalei.

Suspecţii ar fi încheiat contracte pentru furnizare de servicii de comunicaţii cu o companie de telefonie mobilă, în urma cărora au primit 10 cartele telefonice şi telefoane mobile, arată poliţiştii.

Ulterior, cartelele ar fi fost folosite pentru crearea unui trafic artificial, pentru obţinerea de anumite beneficii de către destinatarii finali ai apelurilor.

Potrivit poliţiştilor, suspecţii au efectuat apeluri internaţionale din Malawi şi Africa de Sud, fiind iniţiate apeluri către alte ţări, într-un interval de 48 de ore înregistrându-se o durată totală a convorbirilor de aproximativ 19.700 de minute, prejudiciul cauzat fiind estimat la suma de 57.500 de euro.

Poliţiştii au efectuat, miercuri, cinci percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost identificaţi trei bărbaţi şi patru femei, care au fost conduşi pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Sector 1. Toate cele şapte persoane sunt cercetate pentru înşelăciune, sub control judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.