Salariaţi ai Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor ”RomâniaFilm” au transmis luni o scrisoare în care precizează că informaţiile transmise în presă, în ultimele săptămâni, din partea Sindicatului Liber afectează prestigiulinstituţiei şi spun că luările de poziţie ale organizaţiei ar trebui să aibă loc exclusiv ulterior consultării membrilor săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salariaţii din unitatile cinematografice şi din sediul central spun că poziţiile exprimate de sindicalişti în presă nu reprezintă punctul de vedere al celor pe care pretind că îi reprezintă.

”Luările de poziţie ale sindicatului ar trebui să aibă loc exclusiv ulterior consultării membrilor săi”, spun angajaţii. ”Poziţiile exprimate în presă de doamna Bikfalvi Maria şi de domnul Curelea Constantin nu reprezintă punctul de vedere al celor pe care dumnealor pretind că îi reprezintă, pentru că aceştia nu au fost nici informaţi, nici consultaţi”, se arată în scrisoarea transmisă News.ro.

Angajaţii contestă faptul că liderul de sindicat, Maria Bikfalvi, a organizat o conferinţă de presă la Piteşti, unde Constantin Curelea şi Maria Bikfalvi, salariaţi ai REDEF RomâniaFilm, au transmis celor prezenţi o serie de informaţii menite a afecta prestigiul Regiei.

”Sindicatele nu pot desfăşura activităţi specifice în incinta unităţilor, pe durata sau în afara orelor de program, decât cu acordul patronatului, acord care, în cazul acesta, după ştiinţa noastră, nu a fost nici solicitat, nici acordat. În plus, afirmaţiile vehiculate cu această ocazie, pe care le putem cataloga drept iresponsabile, sunt de natură a afecta grav prestigiul şi imaginea Regiei, fapt care vine, de asemenea, în contradicţie cu prevederile regulamentului Intern al instituţiei noastre”, au transmis salariaţii.

”Pentru noi, cel mai îngrijorător este faptul că aceste repetate atacuri ne creează temeri legate de o eventuală ajungere în imposibilitate de funcţionare a Regiei, ceea ce ar pune în pericol locurile de muncă ale tuturor angajaţilor săi”, se mai arată în scrisoare.

 

Salariaţii mai transmit: ”Ne putem gândi că motivul real al acestor atacuri nu este situaţia angajaţilor, căci nu au avut loc atunci când ar fi fost pe deplin justificate, ci faptul că doamna Maria Bikfalvi, liderul Sindicatului Liber, este nemulţumită de pierderea contractelor pe care firmele membrilor familiei sale le aveau cu Regia, deci a beneficiilor personale”.

”Avem motive să bănuim că acţiunile doamnei Bikfalvi sunt determinate mai curând de interesele familiei sale, nu de cele ale salariaţilor regiei, precum şi de faptul că aceştia din urmă nu mai reprezintă o masă de manevră aflată la dispoziţia sa. Pe această cale, ne exprimăm îngrijorarea că toate aceste manifestări şi atacuri îi pot prejudicia pe toţi angajaţii RADEF RomâniaFilm, prin periclitarea bunei funcţionări a instituţiei în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea”.

La nivelul instituţiei sunt organizate legal două sindicate, iar numarul membrilor sindicatului condus de doamna Bikfalvi este de 18, faţă de numărul total al angajaţilor, 123, se mai arată în scrisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.