Românii care vor să călătorească în India în această perioadă sunt avertizaţi de Ministerul Afacerilor Externe că, pe fondul ploilor abundente, cu debite peste medie, înregistrate în perioada musonică actuală şi din cauza înmulţirii ţânţarilor, în zona capitalei New Delhi se constată creşteri semnificative ale cazurilor de infectare cu virusurile Chikungunya şi Dengue.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, MAE le recomandă cetăţenilor români "atenţie sporită" la deplasările în India, ca urmare a riscului ridicat de infectare cu virusurile Chikungunya şi Dengue, afecţiuni cauzate de înţepăturile de ţânţari.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică şi să acceseze, pentru informaţii suplimentare, site-urile dedicate ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.