Reprezentanţii Dacia spun că protestul salariaţilor care s-a desfăşurat vineri dimineaţă şi a durat o oră, a fost unul incorect, având în vedere că într-o şedinţă de marţi a Comitetului de Securitate şi Sănătate în Muncă s-au stabilit mai multe măsuri, între care, să se solicitate ARR şi RAR verificarea societăţilor care transportă angajaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marţi, 29 noiembrie, a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului de Securitate şi Sănătate în Muncă (CCSM) în cadrul căreia Preşedintele-Director General al Automobile Dacia şi reprezentanţii Sindicatului Automobile Dacia (SAD) au stabilit împreună acţiuni care au fost apoi comunicate angajaţilor. Printre acţiunile deja întreprinse se numără şi solicitarea ca Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi Registrul Auto Român (RAR) să verifice din nou, cât mai curând posibil, dacă societăţile care asigură transportul salariaţilor respectă toate prevederile legale. Preşedintele-Director General a fost pe teren pentru a vedea starea autobuzelor”, se arată în comunicatul transmis vineri de către reprezentanţii Dacia.

Oficialii constructorului susţin că, în aceste condiţii, protestul angajaţilor care nu au lucrat, vineri dimineaţă, timp de o oră, în semn de nemulţumire faţă de condiţiile în care sunt transportaţi către şi dinspre serviciu, a fost unul incorect, generând pierderi de producţie.

”Astăzi, 2 decembrie, în ciuda acţiunilor clarificate, comunicate şi stabilite în şedinţa respectivă, acţiuni care ţin de responsabilitatea Automobile Dacia, un protest incorect, la care au participat câteva sute de angajaţi, a fost organizat în afara uzinelor. Protestul a generat pierderi de producţie”, conform comunicatului.

Reprezentanţii Dacia au mai menţionat că firma colaborează cu trei operatori independenţi pentru transportul salariaţilor, toţi fiind autorizaţi.

”Ca urmare a accidentului care a avut loc pe 25 noiembrie în centrul oraşului Piteşti, accident în care două autobuze ce transportau angajaţi ai Automobile Dacia au fost implicate, o anchetă desfăşurată de autorităţile competente pentru stabilirea cauzelor accidentului este în curs. Autobuzele aparţin unei companii furnizoare de servicii de transport pentru Dacia. Automobile Dacia colaborează cu trei operatori independenţi pentru transportul salariaţilor săi. 3 milioane de kilometri se parcurg anual pentru a se asigura necesarul de transport al salariaţilor. Cele trei societăţi şi mijloacele lor de transport sunt autorizate şi certificate de autorităţile competente”, se mai arată în comunicatul oficialilor Dacia.

Câteva sute de muncitori ai uzinei Dacia Renault de la Mioveni au protestat, vineri dimineaţă, faţă de condiţiile în care sunt transportaţi către şi dinspre locul de muncă, protestul având loc după ce în ultima perioadă mijloace de transport ale firmei care are contract cu fabrica au fost implicate în două accidente rutiere, mai mulţi muncitori fiind răniţi.

Protestul a început în jurul orei 7.00 şi a durat o oră.

Nemulţumirile oamenilor au legătură cu faptul că în ultimele săptămâni autobuze ale firmei care are contract pentru transportul muncitorilor către şi dinspre fabrica de la Mioveni au fost implicate în accidente rutiere în care mai mulţi muncitori au fost răniţi. 

”Protestul de azi (vineri n.r.) e pe tema faptului că administraţia a făcut contracte cu firme care nu asigură securitatea în transportul de acasă la muncă şi invers. Oamenilor le e temă să se urce în autobuzele care îi transportă“, a declarat liderul sindical Ion Iordache, pentru Digi 24.

Cel mai recent accident s-a produs în 25 noiembrie, pe o stradă din Piteşti, unde un autobuz plin cu muncitori de la Dacia a lovit din spate un alt autobuz în care se aflau tot angajaţi ai uzinei de la Mioveni. În urma accidentului, 18 persoane au fost rănite. Muncitorii au relatat că accidentul s-a produs după ce unul dintre autobuze ar fi avut probleme la sistemul de frânare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.