Peste 54 la sută din cazurile de COVID-19 înregistrate în săptămâna 28 martie - 3 aprilie au fost în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş, Ilfov şi Iaşi, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Peste 37 la sută din decese au fost în Dolj, Prahova, Arad, Galaţi şi Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform raportului întocmit de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în săptămâna 28 martie - 3 aprilie, 54.5% din cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Ilfov si Iaşi.

Totodată, 40,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi. Dintre persoanele vaccinate care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză.

În aceeaşi săptămână, 37,6% din totalul deceselor au fost în Dolj, Prahova, Arad, Galaţi si Bucureşti, iar 76,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 86,3% din totalul deceselor au survenit la persoane cu vârsta peste 60 de ani. Astfel, 54,6% din decese au fost la bărbaţi, iar 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.