Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti anunţă că, în luna mai, efectuează 22 de lucrări de reparaţii în toate sectoarele Capitalei, între 800 şi 1.000 de angajaţi ai regiei fiind mobilizaţi în această perioadă pentru a asigura eficienţa intervenţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Reparaţiile sunt vitale pentru funcţionarea sistemului de termoficare, având în vedere vechimea acestuia şi sunt de importanţă maximă pentru viitorul sezon de furnizare a căldurii, respectiv 2016 - 2017. RADET îşi propune să înlocuiască aproximativ 24.000 de metri liniari de conductă reţea primară, pentru a avea asigurate în sezonul 2016-2017 cel puţin condiţiile de calitate ale serviciului oferit în cursul sezonului trecut. Urmărim ca până la sfârşitul perioadei de revizii şi reparaţii, pierderile în sistem să fie reduse cu 50 de procente”, a declarat Valentin Viţalariu, director general al RADET.

Cele 127 de lucrări de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică, pe care angajaţii RADET le desfăşoară în perioada martie - octombrie 2016 sunt repartizate astfel: 15 lucrări pe raza Sectorului 1, 16 lucrări în sectoarele 2 şi 5, alte 32 de lucrări în Sectorul 3, 25 de lucrări în Sectorul 4 şi 23 de lucrări în Sectorul 6, se arată într-un comunicat al RADET.

După prima lună de lucrări, RADET susţine că a realizat o economie de 23 la sută faţă de luna similară a anului trecut (aprilie) la cantitatea de apă de adaos introdusă în sistem, care a scăzut de la 1.300 tone/oră la 1.000 tone/oră.

„În luna mai se vor afla în derulare 22 de lucrări în toate sectoarele Capitalei. (...) Am programat lucrările astfel încât impactul asupra consumatorului final să fie minim, între 800 şi 1.000 de angajaţi RADET fiind mobilizaţi în această perioadă pentru a asigura eficienţa acestor intervenţii", a mai spus directorul general al RADET.

El a avertizat, însă, că există riscul de a nu putea continua aceste lucrări din cauza popririi instituite de către ELCEN pe conturile RADET.

"Acest lucru înseamnă întoarcerea la vechiul cerc vicios, respectiv în timpul verii să nu putem efectua lucrările de reparaţii, iar în timpul iernii clienţii RADET să nu poate beneficia de serviciile oferite la parametrii contractuali, culminând cu oprirea furnizării serviciului de furnizare a energiei termice”, a continuat Valentin Viţalariu.

Costul total pentru menţinerea sistemului în condiţiile actuale este de 90 de milioane de euro, din care până în acest moment, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat doar suma de nouă milioane de euro, se mai arată în comunicat.

Valoarea lucrărilor finalizate până în acest moment este de aproximativ 140.000 de euro, precizează RADET.

RADET Bucureşti este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România, deţinând 43 la sută din piaţǎ. Furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri şi imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum şi pentru aproximativ 5.400 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economic, potrivit comunicatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.