Protestele din Piaţa Victoriei - la care au luat parte aproximativ 10.000 de persoane - s-au încheiat după mai bine de patru ore. La manifestaţia împotriva modificării legilor justiţiei au participat şi liderii PNL şi USR, fostul premier Dacian Cioloş şi mai mulţi membri ai cabinetului tehnocrat. Pe toată durata protestelor circulaţia rutieră a fost blocată în Piaţa Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ora 21.30, oamenii au început să se retragă, iar circulaţia rutieră a fost reluată în jurul orei 21.45. 

Manifestaţia a început după ora 18.00, când în Piaţa Victoriei au sosit, printre primii manifestanţi, liderii PNL şi ai USR, fostul premier Dacian Cioloş şi mai mulţi membri ai Guvernului tehnocrat - Raluca Prună, Vlad Voiculescu, Dragoş Pâslaru, Violeta Alexandru.

Ei au venit împreună, după o conferinţă de presă susţinută de Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş alături de organizaţiile civice care protestează în stradă de aproape un an împotriva coaliţiei aflate la guvernare şi, îndeosebi, împotriva modificărilor aduse de PSD şi ALDE legilor justiţiei.

Timp de peste patru ore, manifestanţii - al căror număr a ajuns la un moment dat la aproximativ 10.000 - au huiduit, au suflat în fluiere sau în vuvuzele, iar unii dintre ei au bătut la tobe. Ei au scandat "Hoţii!", "Justiţie, nu corupţie!", "PSD, ciuma roşie!", "Demisia!", "Jos comuniştii!", "Justiţie, nu corupţie!", "România, trezeşte-te!". Oamenii au avut steaguri tricolore, obişnuitele pancarte, dar şi cruci pe care au scris cuvinte precum: "Rujeolă", "Imunoglobulină", "Marii arşi", "Tuberculoză".

În jurul orei 19.00, traficul în Piaţa Victoriei a fost restricţionat. A fost închisă circulaţia pe bulevardul Kiseleff, de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei, pe Aviatorilor, de la Charles de Gaulle spre Piaţa Victoriei şi pe strada Paris. Traficul a fost  deviat pe bulevardul Iancu de Hunedoara, prin pasaj.  Zona protestului a fost delimitată de un gard de protecţie, unde s-au aflat jandarmi călare.

Manifestaţii antiguvernamentaleau loc duminică seară în mai multe oraşe - Sibiu, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Galaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.