Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află aprobarea unei norme interne privind procedura simplificată pentru achiziţia de servicii de învăţământ, de perfecţionare şi hoteliere, aferente acestora. Consilierul PNL Ciprian Ciucu a susţinut, luni, că norma respectivă va pemite achiziţii mai rapide, mai departe de ochii curioşilor şi mai puţin transparente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încă o bombă, cum mă aşteptam, imediat după alegeri la PMB, pregătită de Gabriela Firea. Aceeaşi schemă cu procedura simplificată pentru achiziţii mai mici de circa 740.000 de euro. Acum şi pentru servicii de training/formare profesională. Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri. Achiziţii mai rapide, mai departe de ochii curioşilor, mai puţin transparente, bani publici mai uşor de dat...", a scris consilierul PNL Ciprian Ciucu pe Facebook, alături de un fragment din proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a CGMB de miercuri.

Potrivit documentului, publicat integral pe site-ul Primăriei Capitalei,  serviciile de învăţământ, de perfecţionare profesională, precum şi serviciile hoteliere aferente acestora vor putea fi achiziţionate în procedură simplificată dacă valoarea lor este mai mică de 3,3 milioane lei.

"Prezenta Normă internă privind procedura simplificată proprie reglementează modul de achiziţionare de către Primăria Municipiului Bucureşti a serviciilor de învăţământ, de formare/perfecţionare profesională - cod CPV 55100000-1 prevăzute în Anexa nr. 2 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, actualizată, a căror valoare estimată, fără TVA, este mai mică decât pragul valoric de 3.334.050 lei prevăzut la art. 7 alin. (1) lit c) din Legea nr. 98/2016", se arată în proiectul de hotărâre.

CGMB a aprobat, în şedinţa din 31 octombrie, o altă normă internă privind procedura simplificată proprie în cazul achiziţiei de servicii sociale şi alte servicii specifice de până la 3,3 milioane lei.

În favoarea hotărârii au votat 28 de consilieri, în timp ce 18 s-au opus.

Potrivit documentului, norma internă reglementează achiziţiile de servicii sociale şi alte servicii specifice a căror valoare estimată, fără TVA, este mai mare decât 132.519,00 lei şi mai mică decat 3.334.050,00 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.