Principesa Elena va merge luni în Elveţia, pentru a fi alături de părinţii săi, regele Mihai I şi regina Ana, în contextul în care regele a fost diagnosticat cu o boală gravă, fiind operat şi primind tratament la o clinică din Lausanne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui anunţ de pe Facebook, principesa Elena va sosi luni în Elveţia, în timp ce principesa Maria s-a întors din Elveţia la sfârşitul acestei săptămâni.

Margareta, Custodele Coroanei, şi principele Radu s-au întors la Bucureşti şi vor relua, luni, activităţile publice curente în Capitală şi în ţară.

În 2 martie, Casa Regală a anunţat că regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa Regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta, a anunţat miercuri Casa Regală.

În 4 martie, Casa Regală a informt că regele Mihai se află într-o stare accentuată de slăbiciune fizică, dar stabilă şi primeşte tratament, într-o clinică din Lausanne, medicii estimând că progresele înregistrate de acesta vor rămâne constante în următoarele câteva zile, informează Casa Regală. 

Regele Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia şi este fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-Mama Elena.

În 8 iunie 1930, Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia, iar în urma abdicării tatălui său, pe 6 septembrie 1940, a devenit Regele Mihai I.

Din 1944, Majestatea Sa Regele s-a opus instaurării autorităţii comuniste şi, în cele din urmă, a fost obligat să abdice, la 30 decembrie 1947.

Pe 10 iunie 1948, s-a căsătorit cu principesa Ana de Bourbon-Parma şi sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Regele Mihai I şi Regina Ana au cinci fiice: Principesa Moştenitoare Margareta, Principesa Elena, Irina Walker, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

Regele Mihai şi regina Ana locuiesc, din 2004, la Aubonne, în Elveţia. Cu ocazia marilor sărbători creştine şi, în funcţie de angajamentele publice, majestăţile lor au fost alături de familie la castelul de la Săvârşin sau la Palatul Elisabeta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.