Primăria Capitalei anunţă că în următoarele săptămâni va continua aplicarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor, dar şi a altor insecte, precum "Tigrul platanului", în principalele zone publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei spune că în perioada 21 august - 29 septembrie se vor aplica alte două tratamente de combatere a ţânţarilor în parcurile administrate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) şi de primăriile de sector, dar şi pe spaţiile verzi.

Potrivit municipalităţii, concomitent cu tratamentele de combatere a ţânţarilor, Centrul pentru Protecţia Plantelor aplică şi tratamente fitosanitare pentru combaterea dăunătorului "Tigrul platanului".

Aceste tratamente vizează bolile plantelor şi dăunătorii - insecte, viermi, larve şi se aplică potrivit unui grafic, în urma buletinelor de analiză şi avertizare trimise de Agenţia Naţională Fitosanitară, în funcţie de fiecare specie, a mai precizat, duminică, Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei susţine că până luni se va încheia cel de al cincilea tratament de combatere a ţânţarilor în parcurile administrate de ALPAB, iar următoarele două tratamente vor fi făcute în perioada 30 august - 6 septembrie şi 20 - 27 septembrie. În parcurile administrate de primăriile de sector, dezinsecţia ar urma să se încheie în 19 septembrie.

Conform sursei citate, tratamentele se fac cu produsele Fendona 15 SC şi K-othrine Profi EC 250 sau Aqua K-othrine.

Municipalitatea mai spune că până acum în parcurile administrate de ALPAB s-au făcut cinci dezinsecţii, începând din 24 aprilie, iar pe spaţiile verzi şi în parcurile administrate de primăriile de sector au fost făcute câte patru tratamente.

În această vară, bucureştenii se confruntă cu o nouă specie de insecte - "Tigrul platanului” -, care au invadat parcurile din Capitală.

Specialiştii spun că "Tigrul platanului", specie originară din America de Nord, care afectează frunzele platanului, este din aceeaşi familie cu ploşniţele. "Tigrul de platan este o insectă micuţă, este din ordinul heteroptera, cel care mai conţine ploşniţele de pat, ploşniţele de câmp. Are până la 4-6 milimetri, 6 milimetri este talia maximă. Anul acesta avem o invazie masivă care s-a semnalat deja în mai multe oraşe, inclusiv, bineînţeles, în Bucureşti”, a explicat Alexandru Iftime, muzeograf la Muzeul Grigore Antipa din Capitală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.