Primăria Capitalei anunţă că au fost luate măsuri de prevenire a evenimentelor neplăcute în urma codului portocaliu de ploi şi vijelii emis de meteorologi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, operatorii de salubrizare vor fi pregătiţi să intervină pentru îndepărtarea deşeurilor din rigole şi guri de scurgere, reprezentanţii RATB - să intervină în cazul în care vor fi refugii sau staţii inundate, iar dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie vor funcţiona în regim permanent.
 
Potrivit municipalităţii, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat operatorilor de salubrizare să fie pregătiţi pentru a interveni în degajarea rigolelor şi a gurilor de scurgere, îndepărtând deşeurile.
 
Reprezentanţii ApaNova vor avea echipe operative în teren, pentru cazurile în care este necesară eliminarea acumulărilor de apă, iar dacă este necesar, numărul de echipaje va fi suplimentat.
 
"Dispeceratul ApaNova este în contact permanent cu dispeceratul Administraţiei Naţionale Apele Române pentru a monitoriza nivelul apei în colectorul casetat, iar în cazul în care volumul de precipitaţii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legătură al Casetei cu râul Dâmboviţa, pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă", precizează Primăria Capitalei.
 
De asemenea, RATB va fi pregătită să intervină în cazul în care vor fi refugii sau staţii inundate, ori copaci căzuţi pe liniile de contact, iar Administraţia Străzilor va fi în teren pentru a repune în funcţiune eventualele semafoare defecte, dar şi pentru a verifica starea semafoarelor, din punctul de vedere al siguranţei.
 
Reprezentanţii primăriei mai spun că şi echipele Luxten şi Enel vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor defecţiuni la sistemul de iluminat public şii la sistemul de alimentare cu energie electrică al Capitalei, în timp ce RATB are în sarcină reţeaua aeriană a transportului electric – tramvaie şi troleibuze, iar ALPAB şi ADP-urile de sector vor interveni astfel încât copacii afectaţi de vânt din parcurile sau aliniamentele stradale pe care le administrează să nu reprezinte un pericol.
 
"Reprezentanţii Poliţiei Locale vor lua legătura cu toţi deţinătorii de structuri publicitare pentru ca aceştia să securizeze corespunzător panourile, astfel încât acestea să nu reprezinte un pericol pentru trecători. Poliţiştii locali vor solicita, de asemenea, tuturor deţinătorilor de utilităţi să ia măsuri pentru ca semnalizarea lucrărilor aflate în execuţie să fie întreţinută corespunzător", mai spune municipalitatea, adăugând că dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie vor funcţiona permanent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.