Prezenţa la proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie) de la examenul de Bacalaureat a fost de 96 la sută, în uşoară creştere faţă de prima sesiune a Bacalaureatului din 2016, potrivit Ministerului Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat s-au prezentat 120.089 de candidaţi dintre cei 125.092 de candidaţi înscrişi. Au absentat 5.003 candidaţi, iar 38 de elevi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă (cei mai mulţi - 5 - în judeţul Constanţa). 

La proba scrisă la Limba şi literatura maternă, desfăşurată marţi, au fost prezenţi 6.338 de candidaţi, adică 98,16% din cei 6.457 de candidaţi înscrişi. Au fost înregistraţi 119 absenţi şi un candidat eliminat.

Ultima probă scrisă din această sesiune a bacalaureatului, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată vineri. Afişarea primelor rezultate la examenul de bacalaureat este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.