Premierul Mihai Tudose se va întâlni, luni, cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie pentru a discuta despre statutul poliţiştilor, despre drepturile şi obligaţiile acestora, astfel încât situaţii similare celei din Suceava, unde un poliţist a fost ucis într-o gară în timp ce patrula, să fie evitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agendei oficiale, la ora 11.00 premierul Mihai Tudose are programată, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, urmând să fie discutate drepturile şi obligaţiile poliţiştilor.

Sâmbătă, Mihai Tudose a afirmat că poliţiştii nu vor mai patrula singuri, precizând că gradul de periculozitate al acestei meserii este ”înfiorător”.

”Am vorbit şi cu sindicatele, am vorbit şi cu doamna ministru (Carmen Dan - n.r.). Trebuie să evităm, fiindcă, într-adevăr, gradul de periculozitate a acelei munci de a patrula de unul singur este înfiorător. Şi nu patrulează în locurile liniştite, ci acolo unde este potenţial negativ. Dar patrulelele nu vor mai fi niciodată dintr-un singur om, să patruleze unul singur. Îşi pune viaţa în pericol absolut gratuit”, declara premierul Mihai Tudose.

Poliţistul Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani, a fost ucis în Gara Burdujeni din Suceava, joi seară, fiind înjunghiat de un tânăr de 23 de ani, care i-a aplicat zeci de lovituri de cuţit. Agresorul a fost arestat preventiv vineri după-amiază, după ce, în aceeaşi zi, fusese reţinut de către procurori. În timpul audierii, agresorul şi-a recunoscut fapta, însă a spus că nu o regretă.

Poliţistul a fost înmormântat, duminică, cu onoruri militare, iar la funeralii a participat şi ministrul de Interne, Carmen Dan, care a convocat o întâlnire cu sindicatele din poliţie, pentru a discuta despre problemele acestora.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, sâmbătă, decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Sorin Vezeteu cu Ordinul Naţional ”Pentru Merit”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.