Premierul Florin Cîţu a afirmat că salariile bugetarilor au fost plafonate la nivelul din decembrie 2020, printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată miercuri de Guvern, precizând că în acest nu au fost micşorate veniturilor celor din sistemul public şi nici acum nu au fost tăiate venituri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Se menţin în cuantum brut salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv personalul care ocupă funcţia de demnitate publică şi personalul cu funcţii asimilate acestora la nivelul din luna decembrie 2020. Este un impact bugetar de aproape 12 miliarde de lei”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern. 
 
El a explicat că legea salarizării unitare a fost aplicată prost şi că acest lucru trebuie corectat. 
 
“Am spus că la baza deciziei stă ceea ce am văzut că s-a întâmplat cu legea salarizării unitare în ultimii trei ani de zile,o lege care a fost aplicată prost, o lege care a creat discrepanţe deşi promitea să rezolve inechităţile din sistemul public, o lege care a fost urmată de foarte multe excepţii. Ca să putem să corectăm acest lucru, e nevoie să luăm o pauză şi prin această ordonanţă luăm o pauză şi în perioada următoare vom veni cu clarificări”, a mai afirmat premierul.
 
El a menţionat că în 2020 nu au fost micşorate veniturile din sectorul public şi nici acum nu a fost luată această decizie. 
 
“În 2020 nu ne-am atins de veniturile nimănui în sectorul public şi am avut măsuri pentru a susţine sectorul privat. Nici acum nu venim cu nicio tăiere, nu se întâmplă nimic cu veniturile din sistemul bugetar, rămân la nivelul din decembrie 2020 după ce a fost creştere anul trecut de 25% şi alte sporuri în mai multe sectoare. Anul acesta pentru a corecta aceste inechităţi şi a ne menţine într-un deficit bugetar de 7% trebuie să luăm această decizie. Urmează şi alte măsuri similare”, a declarat Florin Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.