Poliţiştii de frontieră români de pe o navă maritimă de patrulare a Gărzii de Coastă au salvat 27 de copii şi 52 de adulţi aflaţi într-o barcă pneumatică în Marea Egee, anunţă, vineri, Poliţia de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipajul navei MAI 1102 a observat, miercuri, în jurul orei 10.00, pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Greciei, o barcă pneumatică cu motor, supraîncărcată cu persoane, informează Poliţia de Frontieră.

Având în vedere riscul ca ambarcaţiunea să se scufunde, poliţiştii români au transbordat cele 79 de persoane din barcă pe nava Gărzii de Coastă.

Persoanele salvate - 37 bărbaţi, 15 femei şi 27 copii - au declarat că provin din Siria, Irak, Iran şi Palestina, precizează reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii le-au oferit persoanelor salvate asistenţă şi hrană, iar, câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în Portul Chios şi predate autorităţilor elene.

Nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de poliţişti de frontieră la bord, desfăşoară în Grecia misiuni de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene în Marea Egee, de la începutul anului, pentru o perioadă de patru luni, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune Frontex - "EPN Poseidon Sea".

Pe timpul detaşării în Grecia, poliţiştii de frontieră români au salvat, individual, dar şi în cooperare cu Poliţia Locală din Chios, Poliţia Portuară şi cu echipele Frontex de pe uscat, 416 persoane care au ajuns în apele teritoriale elene, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, mennţionează Poliţia de Frontieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.