Poliţia anunţă că a făcut controale pentru verificarea activităţii de taximetrie din zona a cinci aeroporturi din ţară, fiind date peste 60 de amenzi şi fiind retrase zece certificate de înmatriculare, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi şi a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona Aeroporturilor Internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bacău, pentru prevenirea pirateriei în domeniul taximetriei şi depistarea persoanelor care acostează pasageri pentru a le oferi servicii de transport.

Au fost vizate persoanele care practică ilegal activitatea de taximetrie şi cei care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Astfel, poliţiştii au verificat 168 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale şi a fost reţinut un permis de conducere.

Dintre sancţiunile aplicate, 7 sunt prevăzute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 55 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale de transport persoane în regim de taxi şi rent-a-car, anunţă Poliţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.