Meteorologii anunţă că de joi, de la ora 23.00, şi până vineri, la ora 10.00, în Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se vor înregistra averse şi vor cădea cantităţi însemnate de precipitaţii. De asemenea, tot pentru joi, între orele 10.00-23.00, a fost emisă o avertizare cod galben de ploi pentru zonele montane, în Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei şi Dobrogea, fiind vizat şi Bucureştiul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), de joi, de la ora 23.00, şi până vineri, la ora 10.00, în Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură vor fi averse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metrul pătrat şi izolat 35-40 de litri pe metrul pătrat.      

De asemenea, pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări temporare în special în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, cu viteze la rafală de 50-55 km/h.

Meteorologii au emis, totodată, o avertizare cod galben de ploi pentru joi, în intervalul orar 10.00-23.00.

În perioada menţionată, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în zonele montane, în Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde vor fi averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 20-30 l/mp şi pe spaţii restrânse 50-60 l/mp.

În sud-estul ţării se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse, precizează ANM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.