Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru a declarat duminică, cu ocazia Zilei egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, că trăim încă într-o societate marcată de diverse forme de discriminare la adresa femeilor, deşi acestea îşi asumă roluri egale cu ale bărbaţilor, susţinând că rolul tinerilor este fundamental în schimbarea mentalităţii.colective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În ciuda dovezilor incontestabile care arată contribuţia şi impactul pozitiv pe care femeile îl au atunci când îşi asumă roluri egale cu partenerii lor, trăim încă într-o societate marcată de diverse forme de discriminare la adresa lor. Acest lucru arată că egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi nu se întâmplă de la sine, că este nevoie de un efort comun de schimbare  a mentalităţii, iar participarea tinerilor este fundamentală. Pentru că ei pot să reechilibreze sistemul de valori şi să înţeleagă că, sprijinind afirmarea femeilor, contribuie de fapt la dezvoltarea societăţii în ansamblu”, a spus ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la conferinţa organizată de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

Ministrul Dragoş Pîslaru a adăugat că organizaţiile neguvernamentale implicate în domeniu au dus la progresele remarcabile în ultimii ani în ceea ce priveşte egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

“Lor trebuie să le mulţumim şi sutelor de oameni dedicaţi, care nu numai că au adus acest subiect pe agenda publică, dar au contribuit direct la îmbunătăţirea multor vieţi. Procesul acesta trebuie să continue, iar statul trebuie să se implice activ, prin politici şi finanţare adecvate, prin servicii de calitate, prin promovare şi educaţie.”, a mai spus ministrul Muncii.

Ziua de 8 mai a fost declarată prin lege, în anul 2015, Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

În cadrul evenimentului “Săptămâna egalităţii de şanse”, până în 11 mai sunt organziate în Bucureşti mai multe dezbateri, conferinţe şi proiecţii de film tematice care abordează subiecte precum implicarea femeilor în procesul de decizie, eliminarea diferenţei de venituri între femei şi bărbaţi, egalitatea de şanse la locul de muncă, violenţa domestică şi împotriva femeii.

Anca Dumitru, director adjunct al Bursei de Valori Bucureşti, secretarul de stat Sorana Baciu, Virginia Oţel, preşedinte Professional Women Network, actriţa Cristina Flutur şi scenografa Mariana Pachis sunt printre femeile invitate cu această ocazie să vorbească elevilor din cele 11 licee în care se desfăşoară “Săptămâna egalităţii de şanse” despre drumul lor spre succes. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.