Piloţii din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI împreună cu echipaje aeromedicale SMURD au efectuat trei misiuni, două în judeţul Dolj - pentru transportarea la spital a unei femei însărcinate şi a unui copil - şi una în judeţul Bihor, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elicopterul SMURD de la Craiova a zburat în localitatea Covei din judeţul Dolj pentru a prelua o gravidă care acuza dureri abdominale şi a transportat-o la Spitalul Judeţean Craiova.

Acelaşi elicopter a preluat apoi un copil cu vârsta de sub un an, din localitatea doljeană Caraula. Copilul avea o stare febrilă şi a fost transportat, împreună cu mama sa, tot la Spitalul Judeţean din Craiova, mai arată reprezentanţii MAI.

A treia misiune a fost efectuată de elicopterul SMURD de la Arad pentru transportarea unei femei în vârstă de 63 de ani din localitatea Lacea, judeţul Bihor, la Spitalul Judeţean Oradea.

Femeia a fost găsită de rude inconştientă şi hipotermică, precizează MAI.

Cele trei misiuni au fost efectuate cu elicoptere ale MAI din cauza drumurilor greu practicabile din zonele în care s-a intervenit.

Piloţii Ministerului Afacerilor Interne şi personalul SMURD au la dispoziţie pentru executarea misiunilor 14 elicoptere şi un avion medicalizat, menţionează MAI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.