Sute de oameni au aprins candele, vineri seară, la altarul din faţa fostei fabrici Pionierul, pentru cei 64 de tineri morţi în incendiul din Clubul Colectiv, unde mai mulţi tineri au cântat la chitară. La 22.32, ora izbucnirii incendiului, mulţimea a ţinut un moment de reculegere, iar liniştea a fost spartă de strigătul "Corupţia ucide".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Peste o mie de oameni, într-un marş al tăcerii în memoria victimelor din Colectiv - "După doi ani nu s-a schimbat mai nimic". FOTO

Câteva mii de oameni au ajuns, vineri seară, în faţa fostei fabrici Pionierul din Capitală, într-un marş al tăcerii în memoria celor 64 de tineri care în urmă cu doi ani au murit în incendiul din Clubul Colectiv. Rudele şi prietenii victimelor, care au pornit din parcul din faţa magazinului Unirea, au purtat tricouri albe, imprimate cu fotografiile celor dragi.

Participanţii - rude, prieteni ai celor care au pierit în incendiu, dar şi oameni care nu îi cunoşteau - au mers în tăcere, purtând în mâini fotografii ale victimelor, candele şi flori. Printre participanţii la marş a fost şi fostul ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu, iar mai târziu au ajuns în Piaţa Bucur şi fostul premier Dacian Cioloş şi fostul ministru al Muncii Dragoş Pâslaru.

Oamenii au ajuns în Piaţa Bucur la ora 20.00, într-o tăcere apăsătoare şi au depus flori şi candele la altarul Colectiv din faţa fostei fabrici Pionierul, unde sunt fotografiile victimelor.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

 

În faţa monumentului Colectiv, nouă tineri au cântat apoi la chitară, în mijlocul a sute de oameni - "Doamne, Vino, Doamne", să vezi ce-a mai rămas din oameni". Ei au cântat ;i piese ale trupelor Phoenix, Pasărea Colibri şi Cargo.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

La 22.32, ora izbucnirii incendiului din Clubul Colectiv, mulţimea a ţinut un moment de reculegere, iar liniştea a fost spartă de strigătul "Corupţia ucide".

Acţiunea de comemorare a victimelor din Colectiv s-a încheiat la ora 23.00, când ultimele câteva zeci de persoane au plecat din Piaţa Bucur, lăsând să ardă candelele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.