Peste o mie de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei, urmare a anunţului ministrului Justiţiei, oamenii strigând: ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”. Oamenii au început să iasă în stradă şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa, Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmii au montat garduri în Piaţa Victoriei.

FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Şi în alte oraşe din ţară sunt oameni în stradă pentru a protesta faţă de anunţul ministrului Justiţiei. Sunt protestatari în stradă la Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa.

Grupul "Corupţia ucide" a anunţat joi seară, după decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a declanşa procedura revocării din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, proteste în Piaţa Victoriei din Capitală.

FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
"Vino în Piaţă să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupţie care încalcă angajamentele europene ale României şi demonstrează încă o dată că PSD nu a înţeles unul dintre principalele mesaje ale manifestanţilor din Piaţa Victoriei: Vrem Justiţie, NU Corupţie!", se arată înntr-un anunţ postat pe o pagină de socializare intitulat  "Acum In Piaţa Victoriei! DNA în pericol".
 
Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.