Peste 56.000 de bilete de tratament balnear vor fi asigurate, în acest an, în unităţi ale Casei Naţionale de Pensii Publice, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptate joi. Pe lângă acestea, vor fi contractate locuri la tratament balnear şi cu alţi operatori economici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Hotărârii de Guvern, în 2017, în unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice se asigură 56.394 de locuri. La acest număr se vor adăuga şi locurile la tratament balnear ce urmează să fie contractate cu alţi operatori economici interesaţi, în limita bugetului asigurărilor sociale de stat din acest an, numărul total de locuri urmând să fie stabilit după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate de operatori.

Locurile din unităţile de tratament ale Casei Naţionale de Pensii Publice vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile, potrivit Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Preţul biletului include tariful de cazare, masă şi 12 zile de tratament. Persoanele pot beneficia de un singur bilet de tratament pe an.

Numărul biletelor de tratament balnear gratuite acordate în baza unor legi speciale cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete.

Biletele sunt distribuite prin casele teritoriale de pensii şi sunt decontate din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.

În 2016 au fost acordate 59.641 de bilete de tratament balnear prin unităţile Casei Naţionale de Pensii Publice. În total, anul trecut au fost contractate 234.880 de bilete de tratament balnear. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.