În urma ploilor abundente din ultimele ore, în Bucureşti au fost înregistrate 206 sesizări privind acumulări de apă, dintre care 32 au vizat acumulări de apă pe carosabil, toate fiind îndepărtate, prin intervenţia a 22 de utilaje, dintre care 16 de mare capacitate, anunţă Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, miercuri, un comandament pentru a evalua situaţia din Bucureşti ca urmare a precipitaţiilor abundente.

"Cantitatea medie de precipitaţii la nivelul Bucureştiului a fost de 53,41 litri pe metru pătrat, cu excepţia zonei Mărgeanului, sectorul 5, în care s-a înregistrat o cantitate de 72 de litri pe metru pătrat. De aseară (marţi, n.r.) de la ora 17.30 şi până la ora 6.30 în această dimineaţă, am fost informată că echipele Apa Nova s-au aflat în teren şi au intervenit pentru remedierea situaţiilor semnalate de cetăţeni", a spus Firea.

Până în prezent au intervenit 22 de utilaje, dintre care 16 de mare capacitate (autocurăţitoare) pentru îndepărtarea acumulărilor de apă, au fost înregistrate 206 sesizări, dintre care 32 au vizat acumulări de apă pe carosabil, toate fiind îndepărtate, astfel încât traficul rutier să nu fie perturbat, precizează Primăria Capitalei.

Un număr de 36 de sesizări au vizat probleme cu racordurile unor imobile la reţeaua de canalizare stradală, dintre acestea 21 fiind legate de acumulări de apă în subsoluri şi de inundarea unor imobile care nu erau dotate cu clapete antirefulare, potrivit reprezentanţilor Primăriei.

De asemenea, au fost sesizate defecţiuni la semafoarele amplasate în intersecţiile Răzoare, Strada Schitu Măgureanu cu Strada Ştirbei Vodă, Şoseaua Viilor cu Strada Constantin Istrati, Piaţa Victoriei, Bulevardul I. C. Brătianu cu Bulevardul Unirii,  precum şi pe Strada Turda. Toate sesizările au fost transmise pentru remediere, precizează muncipalitatea.

Volumul de apă tranzitat prin reţeaua de canalizare a fost de peste 4.600 metri cubi, iar debitul maxim tranzitat a fost de 178,44 metri cubi pe secundă, potrivit datelor furnizate de Primăria Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.