Peste 15.500 de poliţişti şi jandarmi asigură ordinea la manifestările religioase organizate de Florii în Bucureşti şi în 19 judeţe, la care sunt aşteptaţi aproximativ 60.000 de oameni. Poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi pe drumurile naţionale cu 332 de aparate radar, dar şi în zona mânăstirilor şi a bisericilor, în staţiunile turistice şi la punctele de trecere a frontierei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 8.500 de poliţişti vor patrula în apropierea bisericilor şi mănăstirilor unde vor avea loc manifestări religioase pentru sărbătoarea Floriilor, precum în staţiunile turistice, pentru a preveni producerea unor incidente.

Poliţia Română a precizat că în perioada sărbătorii Floriilor vor fi 3.386 de patrule de siguranţă publică, dintre care 411 pedestre şi 2.975 auto.

Peste 1.400 de poliţişti rutieri vor fi pe principalele drumuri naţionale şi pe autostrăzi pentru prevenirea accidentelor grave şi fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a staţiunilor turistice. Pe drumurile naţionale vor fi 332 de aparate radar, inclusiv echipamente dispozitive True Cam.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic pe aproximativ 250 de trenuri de călători, în 259 de staţii şi triaje de cale ferată, în 17 aerogări şi în 21 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Aproximativ 7.000 de jandarmi vor fi în stradă, sâmbătă şi duminică, în special în zonele unde au loc manifestări religioase, cultural-artistice şi sportive, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 5.500 de pompieri pot interveni în situaţii de urgenţă, principalele priorităţi fiind acordarea ajutorului medical şi stingerea incendiilor.

Zece aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie sunt pregătite să intervină, atât în cazuri de ordine publică, cât şi în cele de transport al unor persoane care necesită asistenţă medicală de urgenţă.

Poliţia de Frontieră şi-a suplimentat echipajele în perioada sărbătorii Floriilor, în condiţiile din care în 7 aprilie a intrat în vigoare Regulamentul de modificare a Codului Frontierelor Schengen, adoptat de către Parlamentul European şi Consiliul Europei, care prevede că autorităţile de control la frontieră din statele Uniunii Europene vor efectua verificări sistematice la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre.

Punerea în aplicare de către autorităţile de frontieră române şi cele din statele vecine Ungaria şi Bulgaria a prevederilor Regulamentului ar putea duce la creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră în punctele de frontieră rutiere. Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă şoferilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră, astfel încât să nu se producă aglomerare din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia şoferilor o aplicaţie on-line disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.