Personalul civil, militar şi poliţiştii din Ministerul Afacerilor Interne vor primi, începând din martie, un salariu de bază minim brut de 1.450 de lei, aferent lunii februarie, ca urmare a discuţiilor dintre conducerea MAI şi liderii organizaţiilor sindicale, aceste măsuri fiind luate pentru ca în toate unităţile să fie respectate prevederileHG 1 privind salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Interne arată, într-un comunicat de presă, că în ultima perioadă au avut loc mai multe întâlniri între conducerea MAI şi liderii organizaţiilor sindicale reprezentative ale poliţiştilor şi personalului contractual.

Întâlnirile au avut ca obiect prezentarea măsurilor luate de conducerea ministerului pentru ca în toate unităţile să fie respectate prevederile HG 1 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, precum şi a posibilelor soluţii de modificare legislativă a modului în care sunt calculate sporurile, majorările, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază, respectiv din solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază.

Astfel, începând cu drepturile salariale aferente lunii februarie, care se plătesc în martie, se asigură nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit la 1.450 de lei, atât pentru personalul civil, cât şi pentru personalul militar şi poliţiştii din MAI, precizează ministerul.

”Conform punctului de vedere formulat de Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, în conţinutul legilor speciale anuale de aplicare etapizată a salarizării unitare nu se regăsesc reglementări care să prevadă posibilitatea eliminării din salariul de bază, respectiv din solda funcţiei de bază/solda de funcţie/salariul funcţiei de bază/salariul de funcţie a unor cuantumuri/elemente salariale care au fost cuprinse potrivit legii în acestea, dacă personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, se precizează în comunicatul citat.

În acest context, cei aproximativ 46.000 de salariaţi - poliţişti, personal militar şi civil - care au beneficiat până în prezent de salariul de bază/salariul de funcţie/solda de funcţie în cuantum de 1.250 de lei vor primi aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei. De asemenea, pentru aproximativ 38.000 salariaţi - poliţişti, personal militar şi civil - care în urma analizei drepturilor salariale aferente lunii februarie 2017 au salariul de bază/salariul de funcţie/solda de funcţie în cuantum aflat între 1.250 de lei şi 1.450 de lei se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.

Totodată, conducerea MAI, cu sprijinul Ministerului Finanţelor şi al Ministerului Muncii, la solicitarea organizaţiilor sindicale reprezentative a identificat soluţiile pentru eliminarea unor disfuncţionalităţi salariale în ceea ce priveşte reglementarea modalităţii de calcul a unor drepturi specifice, respectiv a sporurilor acordate pe bază de pontaj poliţiştilor, personalului militar şi civil, fiind iniţiate demersurile pentru implementarea acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.