Patriarhul Daniel a făcut un ”îndemn la rugăciune” în care spune că ”adesea există violenţă şi tulburare şi pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la Dumnezeu şi care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere şi de profit material fără limite”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În contextul lumii de astăzi, frământată de neînţelegeri şi războaie, avem nevoie mai mult ca oricând de făcători de pace, adică de toţi aceia care pot preveni sau aplana conflictele între oameni, în societate sau între popoare. Adesea există violenţă şi tulburare şi pentru că oamenii nu mai adună în sufletul lor pacea care vine de la Dumnezeu şi care pacifică patimile egoiste ca abuzul de putere şi de profit material fără limite. Să ne rugăm mai intens lui Dumnezeu, Maicii Domnului şi tuturor sfinţilor care au fost făcători de pace să aducă pace, ocrotire şi  armonie în familie, în societate şi, mai ales, între popoare în lumea de astăzi", afirmă Patriarhul Daniel într-un ”îndemn la rugăciune” postat pe pagina de Facebook a agenţiei de presă a Patriarhiei.

Într-un alt mesaj pe pagina de socializare, patriarhul Daniel spune că ”pacea şi bucuria sunt două daruri Dumnezeieşti care trebuie primite cu recunoştinţă, ele trebuie căutate şi cultivate”.

”Când omul nu mai are pace în suflet, în familie, când nu mai există pace în societate, toate se tulbură, toate se întristează, ajung în stare de confuzie. Dar pacea Dumnezeiască este armonia pe care Duhul Sfânt o construieşte în sufletul omului, făcându-l să se uite la sine, în iubirea lui Dumnezeu şi în iubirea faţă de semeni”, afirmă şeful Bisericii Ortodoxe Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.