Panouri cu mesaje amuzante sau uneori şocante au fost amplasate la ieşirile din judeţul Bistriţa Năsăud, într-o campanie de prevenire a accidentelor rutiere intitulată ”Încotro?... Dă şansă vieţii!”. Un astfel de panou, instalat lângă Castelul lui Dracula, avertizează: "Voi, oamenii, nu sunteţi nemuritori! Viteza ucide!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un altul aminteşte că un impact la viteza de 80 de km/h echivalează cu o cădere de la etajul 7.

FOTO: IPJ BISTRITA NASAUD
FOTO: IPJ BISTRITA NASAUD

De asemenea, un alt panou îi anunţă pe şoferi că următorii 20 de kilometri vor fi parcurşi doar prin localităţi.

FOTO: IPJ BISTRITA NASAUD
FOTO: IPJ BISTRITA NASAUD

Un avertisment conform căruia "O clipă de neatenţie distruge vise!" este însoţit şi de o imagine sugestivă.

FOTO: IPJ BISTRITA NASAUD
FOTO: IPJ BISTRITA NASAUD

Conceptul aparţine unei tinere de 16 ani, elevă a Liceului de Arte.

Campania a inclus şi mai multe acţiuni inedite. Şoferilor li s-a atras atenţia asupra consecinţelor deosebit de grave pe care le au accidentele, cu ajutorul unei caravane formată dintr-un autoturism avariat, cosmetizat, aflat pe o platformă, autospeciale de poliţie, pompieri, descarcerare şi ambulanţă. De asemenea, au primit de la poliţişti, pompieri, sau voluntari brelocuri, raclete, odorizante, flyerele cu recomandări, în timp ce au auzit mesajul ” Vă mulţumim că aţi adoptat o atitudine preventivă în trafic, că respectaţi regulile de circulaţie sau că purtaţi centura! Drum Bun!” 

Elevii au văzut, chiar în curtea şcolilor la care învaţă, caravana campaniei, exerciţii de descarcerare, intervenţie la faţa locului a poliţiştilor şi a personalului de prim-ajutor. Au învăţat manevre de resuscitare şi cum să acorde primul ajutor.

Peste 100 de lampioane cu mesaje preventive, cu nume  s-au înălţat la cer pentru a comemora victimele din accidente de circulaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.