Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a anunţat că pacienţii care s-au vindecat în acest spital, de COVID - 19, vor fi rechemaţi în unitatea medicală pentru a fi incluşi într-un program de recuperare pulmonară şi cardiacă. Este vorba în special de cei care au avut leziuni serioase la anumite organe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musta spune că acest lucru se va întâmpla peste trei luni.

”Peste trei luni vrem să îi rechemăm, în special pe cei care au o imagine rediologică modificată, să îi reevaluăm, să vedem dacă nu cumva au rămas cu leziuni sechelare. În acest caz, ei trebuie să ia un tratament cronic şi au nevoie de recuperare pentru ca la COVID apar unele modificări care pot să evolueze ca boli cronice pulmonare sau cardiac”, a declarat medicul Virgil Musta, pentru News.ro.

Acest program va fi în colaborare cu Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara

Medicul Virgil Musta spune ca majoritatea pacienţilor au fost deja de acord cu această procedură şi că, în momentul în care proiectul va fi demarat, aceştia vor fi contactaţi. Acest program va începe peste trei luni, acum nefiind posibil, deoarece la Spitalul de Boli Infectioase din Timişoara sunt internate numai cazuri de infecţii cu coronavirus.

În Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara s-au vindecat, până în prezent, 406 persoane din judeţele Timiş, Caraş- Severin, Arad şi Hunedoara.

În judeţul Timiş, de la începutul pandemiei de coronavirus au fost înregistrate 465 de cazuri de îmbolnăviri, potrivit celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.