Mai multe persoane suprinse de viscol în noaptea de luni spre marţi, în judeţul Olt, au fost salvate de către pompieri, echipele de intervenţiei ajutând şi pentru transportul la spital al unor persoane cu probleme medicale, printre care şi o fetiţă în vârstă de doi ani în stare febrilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, în cursul nopţii de luni spre marţi, echipajele ISU Olt, autoşenilata ISU Sibiu, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi societăţilor de deszăpezire, au desfăşurat misiuni în sprijinul populaţiei afectate de fenomenele meteorologice periculoase.

Astfel, în oraşul Corabia, un adolescent, în vârstă de 17 ani, a anunţat că a fost surprins de viscol în timp ce se deplasa pe jos spre casă şi a solicitat sprijin pentru a ajunge la domiciliul din cartierul Tudor Vladimirescu. La locul solicitării s-au deplasat membrii SVSU Corabia, cu un utilaj şi l-au transportat, in siguranţă, acasă.

De asemenea, la limita judeţelor Olt şi Teleorman, între localităţile Mandra, Olt şi Socetu, Teleorman, două persoane, soţ şi soţie, cu domiciliul în localitatea Dobroteşti, Teleorman, au fost surprinse de viscol în autoturism şi au solicitat sprijin. SVSU Văleni s-a deplasat cu un utilaj la locul indicat, iar cele două persoane au fost transportate în comuna Văleni, ele rămânând peste noapte la rudele din localitate.

Pe Drumul Judeţean 546, între localităţile Slatina-Brebeni şi Brebeni-Coteana, echipajele ISU Olt, cu sprijinul utilajelor de deszăpezire şi Serviciilor Voluntare pentru Situaţii, au salvat două persoane aflate în autoturisme pe DJ 546 şi au preluat din comuna Brebeni un copil şi un adult cu probleme medicale. Pacienţii au fost transportaţi la UPU Slatina, de Autospeciala pentru Transport Victime Multiple şi de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă, în stare stabilă.

Echipajele ISU Olt şi autoşenilata ISU Sibiu, cu sprijinul utilajelor de deszăpezire şi Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit pe DJ 546 A, între localităţile Brebeni şi Schitu, pentru salvarea unor persoane surprinse de viscol. Au fost găsite şapte persoane şi trei autovehicule, iar cu ajutorul autoşenilatei cele şapte persoane au fost transportate, în siguranţă, către spaţiile de cazare puse la dispoziţie de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Brebeni.

Marţi, în jurul orei 6.00, Autospeciala pentru Transport Victime Multiple şi autoşenilata au intervenit pentru preluarea unui copil de doi ani în stare febrilă din satul Ulmi. La faţa locului s-au deplasat 15 pompieri, cu ATPVM din cadrul ISU Olt, autoşenilata de la ISU Sibiu şi un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă. Echipajele s-au deplasat până în apropierea localităţii Ulmi, iar o distanţă de aproximativ cinci kilometri, până la caz, a fost parcursă cu autoşenilata în care se afla şi echipajul medical. Fetiţa a fost preluată de autoşenilată, transportată către echipajele medicale, fiind conştientă, stabilă din punct de vedere medical şi va fi dusă la UPU Slatina.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.