Lotul olimpic al României a obţinut patru medalii - una de argint şi trei de bronz - la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), desfăşurată în perioada 8-17 august, în Thailanda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, Alexandru Slavoia, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea, a fost medaliat cu argint. Colegii săi de echipă, Florian-Chiriac Călina (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova), Andrei-Mircea Lupuleasa (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Andrei Marin (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) au fost premiaţi cu medalii de bronz.

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

La a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Kanchanaburi (Thailanda), în perioada 8-17 august, au participat 154 de elevi din 38 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.