O Clinică de Mari Arşi se va deschide la Timişoara, managerul Spitalului Judeţean declarând că va fi funcţională din vara lui 2017. Unitatea medicală va avea cinci paturi şi câteva zeci de angajaţi instruiţi special, investiţia ridicându-se la aproximativ 5,5 milioane de euro, bani de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Construcţia Clinicii de Mari Arşi din Timişoara este aproape gata, a declarat joi, pentru News.ro, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina. Spitalul are o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi reprezintă o prelungire a actualei Clinici de Arşi, denumită ”Casa Austria”.

”Se lucrează intens la cea mai mare Clinică de Mari Arşi din România. Trebuie să finalizeze lucrarea la cheie, din punct de vedere al construcţiei, cel târziu în prima jumătate a lunii decembrie a.c., pana în 10-15 ale lunii. Este ceva de nedescris, este impecabil. Va fi ceva de rang mondial”, a declarat Marius Craina.

Managerul Spitalului Judeţean a spus că a făcut şi demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii pentru cumpărarea aparaturii, estimând costul acesteia la 17 milioane de lei.

”În ceea ce priveşte aparatura, saptămâna trecută am primit de la Ministerul Sănătăţii un prim semnal, în sensul că au primit adresa noastră, au luat-o în studiu şi probabil că ne vor acorda întreaga sumă necesară. Acum trebuie să vedem ce soluţie găsim pentru achiziţia aparaturii, având în vedere că ne apropiem de finalul anului şi perioada de licitaţie este depăşită. Noi aşteptăm acum şi confirmarea oficială de la minister, după care serviciul nostru de achiziţie trebuie să găsească soluţia legală ca să dea drumul la procedura de achiziţie. Suma cerută, estimată de noi, pentru aparatura de la Clinica de Mari Arşi este de 17 milioane de lei”, a mai spus Marius Craina.

Clinica de Mari Arşi de la Timişoara va avea cinci paturi, iar personalul medical care va lucra acolo va fi instruit special pentru a putea îngriji bolnavii cu arsuri foarte grave.

”Este nevoie de multe posturi. Este vorba de zeci de posturi, spre 50. Chiar dacă vorbim de un compartiment de cinci paturi, este nevoie ca fiecare pat să fie cu asistenta lui, cu infirmiera lui, e vorba de fiziokinetoterapeuţi, plus chirurgii care deservesc blocul operator, plus ATI, pentru că vorbim de pacienţi de luni de zile intubaţi în boxele respective. Pregătirea personalului este vitală. Vrem să trimitem personalul în centre specializate, centre cu experienţă, centre în care se desfăşoară această activitate de ani de zile, probabil că în străinătate, cu fonduri obligatoriu de la Ministerul Sănătăţii”, a spus Craina.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Timişoara, investiţia pentru Clinica de Mari Arşi de la Timişoara se ridică la circa 5,5 milioane de euro, construcţie şi dotări, din care aproximativ două milioane de euro provin de la Consiliul Judeţean Timiş, iar restul de la Ministerul Sănătăţii.

Clinica de Mari Arşi va fi funcţională în vara anului 2017, potrivit lui Craina.

În prezent, la Timişoara, la ”Casa Austria” funcţionează o Clinică de Arşi cu patru paturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.