Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a afirmat vineri că indicii de carantinare din ordinul care provocat scandalul soldat cu demitere ministrului Sănătăţii au fost discutaţi cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Vlad Voiculescu a menţionat că ordinul a fost un pretext pentru îndepărtarea sa şi a Andreei Moldovan din minister, menţionând că nu era nevoie de avizul CNSU, iar dacă cineva ar fi trebuit să îl anunţe pe premier, acela era şeful DSU, Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Pentru că s-a discutat foarte mult în presă de acea întâlnire şi indici de carantină. Vreau doar să menţionez că discutarea lor s-a făcut în două zile succesive, la sediul Ministerului Sănătăţii, într-o companie mai mult decât selectă reunind reprezentanţi ai INSP, doamna doctor Pistol, domnul profesor Furtunescu, domnul profesor Radu Cucui, de asemnea, reprezentaţi ai DSU, domnul doctor Arafat şi domnul doctor Călin Alexandru plus ajutoarele lor, iar din partea noastră, epidemiologi, asistenţi medicali, domnul ministru şi cu mine. Aşa s-a purtat discuţia, a fost o discuţie de trei, patru ore, am revenit a doua zi cu clarificări şi cu discuţii suplimentare astfel încât forma finală a fost forma agreată de toată lumea atunci la minister şi ulterior şi în grupul tehnico-ştiinţific. Nu am lucrat de capul meu, niciodată nu au crezut că deţin adevărul absolut şi că ştiu singură să fac un lucru bune,  este o muncă de echipă pentru că e o răspundere extrem de mare”, a declarat Andreea Moldova, vineri, într-o conferinţă de presă. 
 
La rândul său, fostul ministru Vlad Voiculescu a precizat că acel ordin a fost folosit ca pretext pentru îndepărtarea sa şi a Andreei Moldovan de la Ministerul Sănătăţii. 
“Nu cred că este cineva în această ţară care să creadă altceva decât că acel ordin este un pretext pur şi simplu.Dar dincolo de asta şi m-aş referi la afirmaţia domnului premier de ieri cum că pentru semnarea acelui ordin ar fi trebuit un aviz CNSU. Această afirmaţie este falsă. Nu era necesar aviz CNSU. Doamna doctor Moldovan a explicat mai devreme care a fost procesul. Au fost două zile de dezbateri, două zile în care a fost implicată toată lumea care trebuia implicată. Au fost decizii, există un protocol, de asemenea, este secretizat, puteţi solicita.”, a explicat fostul ministru.
El a menţionat că ministerul nu carantinează, doar stabileşte nişte indicatori. 
“Ministerul Sănătăţii nu carantinează, Ministerul Sănătăţii nu are această atribuţie. Ordinul stabileşte pe baza unor date reale şi extrem de relevante date precum numărul de paturi libere la Terapie Intensivă, unul dintre indicatori era acesta. Ordinul stabileşte nişte recomandări care nu am văzut să fie combătute de nimeni. Nu vorbim despre altceva decât despre un pretext. Dacă vorbim pe fond despre ordin sigur putem face asta. Problemele acestei ţări nu se rezolvă politic, cu certuri de la unul la altul sau cu cineva care i-o zice altcuiva, problemele ţării se rezolvă cu profesionalism, bazându-ne pe date reale şi pe adevăr. Ordinul acesta vorbeşte exact despre asta”, a mai precizat Voiculescu. 
El susţine că dacă cineva trebuia să îl anunţe pe premier atunci acea persoană era Raed Arafat. “Există un comitet al cărui preşedinte este doctorul Raed Arafat. Dacă cineva ar fi trebuit să informeze mai departe de o decizie pentru care există un protocol, o minută, atunci cred că acesta nu ar fi trebuit să fie altcineva decât preşedintele respectivului comitet”, a mai afirmat Voiculescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.