Ministrul Sănătăţii Victor Costache a declarat că prioritatea guvernului este demararea proiectelor mari de infrastructură în sănătate, precizând că la începutul anului viitor va prezenta împreună cu ministrul Fondurilor Europene un program pentru sănătate având “o finanţare record“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Costache a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că proiectele mari de infrastructură în sănătate reprezintă prioritatea guvernului Orban, el dând ca exemplu realizarea spitalului regional de urgenţe de la Iaşi.

“Prioritatea mandatului guvernului nostru este demararea şi ţinerea pe linie dreaptă a proiectelor mari de infrastructură. Săptămâna viitoare se va semna contractul de finanţare pentru spitalul regional din Iaşi. Este o veste foarte bună. Comisia Europeană va primi acest contract până la sfârşitul lunii decembrie. Până la sfârşitul lunii ianuarie se va termina perioada de primire a proiectelor pentru spitalul regional Iaşi“, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

El a adăugat că nu a înţeles atunci când a preluat mandatul de ce s-au neglijat investiţiile mari în infrastructură.

“Spitalele regionale sunt foarte importante, sunt prioritare, dar nu trebuie să neglijăm pacientul de zi cu zi. Trebuie rapid să ne întărim spitalele şi de la preluarea mandatului am semnalat această problemă. Nu vreau să anticipez, dar în ianuarie vom prezenta cu ministrul Fondurilor Europene un program operaţional pentru sănătate, cu o finanţare record“, a mai spus ministrul Victor Costache.

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a fost prezent vineri la festivitatea de celebrare a 140 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr T Popa“ din Iaşi.
Costache a afirmat că este unul dintre absolvenţii acestei instituţii de învăţământ superior şi a ţinut să le mulţumească foştilor profesori care l-au îndrumat.

La eveniment au mai fost prezenţi, printre alţii, consilierul prezidenţial Ligia Deca, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Gigel Paraschiv, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Câmpeanu şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.