Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, face apel la oameni să nu plece la drum în zonele care vor fi afectate de viscol ”decât în cazuri de extremă necesitate” şi îi sfătuieşte să consulte harta interactivă cu situaţia drumurilor şi a trenurilor, dar şi să verifice actualizările online ale Comandamentului Central de Iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fac apel la cetăţeni să nu plece la drum în zonele afectate decât în cazuri de extremă necesitate şi să consulte actualizările online ale Comandamentului Central de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor şi harta interactivă cu situaţia drumurilor şi a trenurilor în timp real sau să apeleze numerele de telefon puse la dispoziţie pentru o informare corectă asupra infrastructurii de transport. Prioritatea noastră rămâne siguranţa tuturor participanţilor la trafic şi a călătorilor”, a afirmat ministrul Răzvan Cuc. 

Ministerul Transporturilor a adoptat o serie de măsuri de prevenţie pentru a asigura buna desfăşurare a circulaţiei rutiere şi feroviare, având în vedere avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă.

”Pe sectorul rutier, închiderea drumurilor în anumite zone va avea loc anterior declanşării codului portocaliu pentru ca siguranţa participanţilor la trafic să nu fie afectată, iar utilajele de deszăpezire să poată acţiona eficient pe tronsoanele închise. De asemenea, utilajele suplimentare mobilizate în ultimele zile, de la direcţiile regionale ale CNAIR: Braşov, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Cluj-Napoca, sunt deja în dispozitiv în zonele vizate de avertizările meteorologice, pregătite să intervină”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Pentru cele şapte judeţe care se vor afla sub cod portocaliu de viscol au fost mobilizate 491 de autoutilaje, 14.648 de tone de sare şi 3.500 tone de nisip. 

De asemenea, pe perioada avertizărilor meteo, vor fi introduse 560 de locomotive diesel în locul celor cu tracţiune electrică.

”Personalul CFR mobilizat este de 960 de angajaţi, iar mijloacele de intervenţie repartizate pe regionale conţin:  8 pluguri şi 189 de drezine şi utilaje multifuncţionale”, se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de marţi, la ora 22.00, până miercuri, la ora 08.00 vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol judeţele Constanţa şi Tulcea. În noaptea de marţi spre miercuri, în cele două judeţe vor fi intervale cu rafale de 70-80 de kilometri pe oră, ninsori puternic viscolite, precum şi precipitaţii mixte ce vor depune polei.

De marţi, ora 23.00, până miercuri, la ora 15.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol şi judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, precum şi estul judeţelor Buzău şi Vrancea. În noaptea de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri, în cele cinci judeţe va fi viscol, viteza vântului va atinge 70-80 de kilometri pe oră, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.