Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, joi, pentru News.ro, că şi-a retras demisia, la fel ca majoritatea colegilor lui, până la formarea noului guvern, pentru că nu doreşte să fie blocată activitatea Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi-am retras demisia puţin mai târziu pentru că am fost la deschiderea unui congres de chirurgie plastică. Din punct de vedere juridic, demisia şi-ar fi produs efectele în 15 zile", a precizat ministrul Sănătăţii. 

El a spus că a renunţat la demisie, alături de majoritatea miniştrilor, pentru că nu vrea şi fie perturbată activitatea Guvernului. "Este decizia unanimă, nu vrem să fie perturbată activitatea", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Douăzeci de miniştri din cei 27 de membri ai Guvernului au depus, joi, cereri de retragere a demisiei, a anunţat Alina Petrescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a afirmat că aceste cereri sunt lipsite de obiect.

Alina Petrescu a precizat că articolul 6 al Legii 90 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului precizează că demisiile sunt irevocabile din momentul în care se ia act de ele. 

”În toate cele 20 de documente-tip, cu text identic, este trecut şi numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. Când cabinetul şi Secretariatul General al Guvernului dau un număr de înregistrare a acestor documente, întreb retoric, s-a luat act de aceste demisii?”, a declarat Petrescu.

Ea a precizat că nu se pune problema dacă miniştrii se mai pot întoarce la muncă sau nu deoarece miniştrii şi-au exercitat atribuţiile şi în aceste zile. ”În toate aceste zile miniştrii demisionari au venit la muncă. Au fost câţiva care şi-au delegat dreptul de semnătură către un secretar de stat sau către secretarul general din minister, dar în majoritatea lor covârşitoare au venit la muncă”, a precizat Alina Petrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.