Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, spune, în mesajul adresat la începerea anului şcolar, că nevoia de cunoaştere este vitală în prezent şi, de aceea, este preocupat să asigure şanse egale la educaţie tuturor copiilor din România. "Vom investi în continuare în educaţie, astfel încât respectul şi statutul nobil al profesorilor să fie reconfirmate în societate, iar elevii să beneficieze de un act educaţional de calitate, în drumul lor spre performanţă", mai spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, afirmă, în mesajul adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor, că acest an şcolar începe într-o zi care duce cu gândul la simbolul succesului în învăţământ.

"Ziua de azi coincide cu nota 10 din catalog pe care sper să o obţină fiecare elev care trece astăzi pragul şcolii. Cadrelor didactice le urez succes în misiunea lor de a fi călăuze pe drumul cunoaşterii. Şcoala începe anul acesta cu 124 de dascăli care au obţinut nota 10 la examenul de titularizare, ei alăturându-se multor altor profesori de 10 care activează deja în sistem.  Vreau să-i felicit pe toţi pentru performanţa şi dăruirea de care au dat dovadă şi să le mulţumesc tuturor angajaţilor din învăţământ pentru efortul pe care îl depun, zi de zi, în conturarea unui sistem educaţional de calitate", transmite Valentin Popa.

El adaugă că le doreşte părinţilor bucurii din partea elevilor.

"Nevoia de cunoaştere este una vitală în zilele pe care le trăim şi, de aceea, suntem profund preocupaţi să asigurăm şanse egale la educaţie tuturor copiilor din România", afirmă ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, elevii claselor I-VI beneficiază, din acest an şcolar, de manuale noi. Mai mult, elevii vor avea manuale noi pentru 26 de discipline la care nu au existat manuscrise în ultimii 20 de ani.

"Alături de colegii din Guvern, am depus toate eforturile pentru ca profesorii să primească, încă din luna martie 2018, salarii mai mari. În plus, am decis să fie plătiţi şi pentru munca extraordinară pe care o depun în organizarea olimpiadelor, iar pentru cadrele didactice implicate în organizarea examenelor naţionale am majorat cu 60% sumele pe care le primesc pentru această activitate", menţionează Popa.

În mesajul său, se arată că MEN a majorat ajutorul prevăzut în programul "Bani de liceu" pentru a-i susţine pe tinerii din mediile defavorizate, iar absolvenţii din mediul rural au putut candida, în premieră, pe locuri speciale în facultăţi.

"Mai mult, în săptămânile următoare, vom majora şi bursele pentru elevii cuprinşi în învăţământul profesional şi dual. Vă asigur că vom investi în continuare în educaţie, astfel încât respectul şi statutul nobil al profesorilor să fie reconfirmate în societate, iar elevii să beneficieze de un act educaţional de calitate, în drumul lor spre performanţă", mai afirmă Popa.

Aproximativ 2,9 milioane de elevi încep, luni, şcoala în întreaga ţară. Anul şcolar are 34 de săptămâni şi se va încheia în 14 iunie 2019, după 168 de zile lucrătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.