Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Finlandei la Bucureşti, Päivi Pohjanheimo, cei doi oficiali, discutând, între altele, despre posibilităţile de cooperare tehnico-militară între cele două state.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Leş a prezentat proiecţia obiectivelor în domeniul înzestrării forţelor armate şi angajamentul ţării noastre de a aloca resursele necesare modernizării capabilităţilor de apărare, fiind discutate, în acest context, posibilităţi de cooperare tehnico-militară între România şi Finlanda”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale. 

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală în cadrul UE din perspectiva asumării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019 şi de către Finlanda în al doilea semestru al aceluiaşi an.

”În acest sens, a fost convenită necesitatea de intensificare a proceselor de coordonare între ministerele apărării din cele două state, pe subiecte de actualitate din domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE”, se mai arată în comunicatul citat.

Cei doi oficiali au punctat potenţialul de cooperare bilaterală ”în contracararea ameninţărilor specifice războiului hibrid şi în domeniul creşterii rezilienţei, pe baza experienţei, expertizei şi a bunelor practici aplicate de structurile guvernamentale din România şi Finlanda”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.