Ministerul Sănătăţii anunţă că transpantul hepatic la fetiţa de 5 ani cu Boală Wilson şi insuficienţă hepatică a fost un succes şi că pacienta rămâne sub supraveghere la Terapie Intensivă, la Institutul Clinic Fundeni. Ministerul mai anunţă că la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, din Capitală, un Compartiment de transplant hepatic pediatric se află în curs de acreditare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţă de 5 ani cu Boală Wilson şi insuficientă hepatică. Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie  din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului Prof.Dr.Irinel Popescu. După transplant starea fetiţei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, se arată într-un counicat de presă, de duminică, al Ministerului Sănătăţii. 
 
Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Din această echipă au făcut parte, de la Institutul Clinic Fundeni: Prof.dr. Vladislav Braşoveanu - şeful echipei chirurgicale, Dr.Dragoş Zamfirescu, Dr.Ion Barbu, Dr. Alexandru Ristea, Dr. Florin Ichim, Dr. Răzvan Lazea, Dr. Ovidiu Magdoiu, Dr. Ştefan Andronic, Prof.dr.Dana Tomescu – şeful echipei ATI, Conf.dr.Mihai Popescu, 
Dr.Alexandra Marcu şi Dr.Mihai Simionescu. De la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu: Conf. Dr.Laura Bălănescu, Dr. Dana Malureanu, Dr. Moga Andreea, Dr. Florin Rusu (ATI) şi Dr. Alexandru Baetu (ATI).
 
Ministerul Sănătăţii mai anunţă, de asemenea, că Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric.  
 
”Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale şi cele operaţionale. Colaborarea cu specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni este esenţială pentru încheierea cu succes a acestui proces. Conf. dr. Laura Bălănescu a fost desemnată coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric. Ministerul Sănătăţii va acordă tot sprijinul necesar pentru acreditarea şi funcţionarea cât mai rapidă a acestui Centru, încât în cursul verii să poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România”, se mai arată în comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.