Ministerul Sănătăţii a lansat joi, la conferinţa "Criza sistemului medical românesc. Accesul pacienţilor la tratament" organizată de Agenţia de presă News.ro, un videoclip realizat pro bono de echipa filmului ”Două lozuri”, care va fi folosit în campania pentru utilizarea prudentă a antibioticelor, intitulată "Nu luaţi antibiotice la întâmplare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoclipul în care apar actorii Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă a fost publicat joi pe pagina de Facebook a ministerului şi a înregistrat, până la momentul publicării acestei ştiri, peste 12.500 de vizualizări.

În materialul video, cei doi protagonişti au un dialog amuzant în care Dorian Boguţă aduce mai multe cutii de antibiotice pentru un pacient răcit, în timp ce Papadopol "recomandă" ceai şi oţet de mere sau o vizită la medic.

”Rezistenţa la antibiotice este una din cele mai importante probleme de sănătate publică în lume. În toată lumea, dozele necorespunzătoare sau administrarea greşită a antibioticelor sunt elemente care grăbesc apariţia şi dezvoltarea unor bacterii rezistente la antibiotice. Astfel, la o viitoare îmbolnăvire, când vom avea nevoie de un antibiotic pentru o infecţie bacteriană, s-ar putea ca acesta să nu mai aibă efect”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii.

Aproximativ jumătate dintre pacienţii internaţi în acest moment în spitale primesc tratament cu antibiotic, mai arată mesajul. De asemenea, 3% din populaţia României ia antibiotice zilnic - ”suntem pe locul 2 în Europa”.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, cu această ocazie, că pregăteşte o campanie pentru utilizarea prudentă a antibioticelor, iar echipa filmului ”Două Lozuri” a realizat pro bono un material care susţine demersul. 

"Trei la sută dintre români iau în fiecare zi antibiotice, România având un consum cu 70 la sută mai mare decât media europeană, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, la conferinţa cu tema "Criza sistemului medical românesc. Accesul pacienţilor la tratament", organizată de News.ro.

“Din păcate, am ajuns pe locul unu în Europa la consumul de antibiotice. Avem un consum cu 70 la sută mai mare de antibiotice decât media europeană. Trei la sută din populaţia României ia în fiecare zi antibiotice”, a spus ministrul Vlad Voiculescu. 

Printre factorii care care contribuie la un consum exagerat de antibiotice, ministrul Vlad Voiculescu a indicat mecanismele de control din spitale, lipsa infecţioniştilor din unităţile sanitare, dar şi educaţia generală a populaţiei, iar Ministerul Sănătăţii începe această campanie pentru educarea populaţiei privind consumul de antibiotice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.