Ministerul Educaţiei vrea ca universităţile acreditate să decidă criteriile de recunoaştere a diplomelor sau titlurilor academice obţinute în străinătate, în vederea înscrierii în programe postuniversitare, a obţinerii abilitării sau a ocupării unei funcţii didactice în aceste instituţii de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a supus dezbaterii publice trei proiecte de metodologii privind recunoaşterea automată de către universităţile acreditate din România a diplomelor de doctor, funcţiilor didactice şi calităţii de conducător de doctorat obţinute în străinătate.

În baza metodologiilor unitare sau a dosarelor de recunoaştere stabilite de Ministerul Educaţiei şi de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED), instituţiile de învăţământ superior aprobă, prin metodologii proprii, criteriile de recunoaştere pentru fiecare domeniu în parte, potrivit noilor prevederi propuse. În prezent, aceste proceduri sunt asigurate de Ministerul Educaţiei şi CNRED.

Recunoaşterea  diplomei de doctor şi a titlului de doctor în ştiinţe sau într-un domeniu profesional, obţinute în străinătate, de către instituţiile acreditate de învăţământ superior sau unităţile şi instituţiile de drept public şi drept privat cuprinse în sistemul naţional de cercetare-dezvoltare se realizează în vederea înscrierii în programele postuniversitare, obţinerii abilitării sau ocupării unei funcţii didactice ori de cercetare în aceste instituţii de învăţământ sau de cercetare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.