Procesul de asigurare a manualelor şcolare pentru clasele I-IV, prin retipăriri, a fost finalizat în 36 de judeţe, iar până la sfârşitul acestei săptămâni completarea stocurilor de manuale pentru elevii din ciclul primar se va încheia şi în celelalte judeţe, în timp ce pentru manualele de liceu în majoritatea judeţelor rata de livrare este de 97%, susţine Ministerul Educaţiei. În privinţa manualelor de clasa a V-a, licitaţia organizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare este în faza soluţionării contestaţiilor formulate de edituri, fiind contestate 18 din cele 25 de loturi de manuale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În data de 1 august 2017, procesul de asigurare a manualelor şcolare pentru clasele I-IV, în anul şcolar 2017-2018, prin retipăriri, a fost finalizat în 36 de judeţe. Până la sfârşitul acestei săptămâni, completarea stocurilor de manuale pentru elevii din ciclul primar se va încheia şi în judeţele aflate actualmente la un nivel de 95%. Pentru clasele VI-XII, inspectoratele şcolare judeţene au încheiat contracte de retipărire cu editurile care deţin titlurile solicitate de şcoli, iar livrarea către depozitele de carte şcolară din judeţe este în desfăşurare. În majoritatea judeţelor, rata de livrare este de aproximativ 97%", susţine Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă transmis marţi seară.

Potrivit sursei citate, în perioada imediat următoare, editurile vor furniza şi celelalte pachete de manuale şcolare, astfel încât la începutul noului an şcolar elevii din clasele I-IV şi VI-XII vor avea manualele necesare.

În ceea ce priveşte manualele pentru clasa a V-a, licitaţia organizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) este în faza soluţionării contestaţiilor formulate de edituri. Din cele 25 de loturi de manuale ofertate, au fost contestate 18. Pentru şapte discipline nu au fost depuse contestaţii, prin urmare au fost semnate acordurile-cadru cu editurile câştigătoare, urmând ca în perioada 7-11 august unităţile de învăţământ să îşi exprime opţiunile în raport cu titlurile ce vor fi contractate, adaugă reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Conform ordinului de ministru care aprobă planul-cadru pentru învăţământul gimnazial, pentru clasa a V-a sunt prevăzute următoarele discipline: limba şi literatura română, limbă modernă 1, limbă modernă 2, matematică, biologie, educaţie socială, istorie, geografie, religie, educaţie plastică, educaţie muzicală, educaţie fizică şi sport, educaţie tehnologică şi aplicaţii practice, informatică & TIC, consiliere şi dezvoltare personală. În anul şcolar 2017-2018, sunt aşteptaţi în clasa a V-a 171.115 de elevi.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.